Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ono je to Německo už nějakej čas na sestupné trajektorii, ale Vaše úvaha je rozhodně zajímavá.....

4 0
možnosti
Foto

Nebojte se, až bude ještě hůř, stát zasáhne. Zavede stanné právo a zastřelí každého, kdo se jen křivě podívá. Stačí, aby se to násilí dotklo vládnoucí kasty. Stát je náš ochránce.

0 0
možnosti
ZH

No, zrovna takovéto situace končívají občanskou válkou, pokud stát selže.

0 0
možnosti
ZZ

Okamura to tvrdí už 8 let !!!

0 0
možnosti
ZH

No nevím, ze škol jsem již dlouho, ale tento článek tak nějak kazí ten váš krásný německý obrázek: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-sikana-skola-islamista-muslim.A230619_202041_zahranicni_rodi

8 0
možnosti
PD

Ono to v tom Německu s přistěhovalci rozhodně není tak růžové, jak se snažíte tvrdit. Nicméně s francouzským závěrem, že se nemá míchat socialismus s islámem celkem souhlasím. Dokonce bych ho zjednodušil, že stačí samotný socialismus, aby přišla na lidi bída a začaly nepokoje.

8 1
možnosti
MK

Naprosto suprová analýza. Rozumím teď dějům mnohem lépe.

1 2
možnosti
PK

A co byste navrhovala, když "dějům" rozumíte mnohem lépe. Ptám se upřímně, ne provokativně. Např. uváděli že převažují zatčení ve věku cca 17 let. Zvedla byste ještě více např. pozitivní diskriminaci? Recept co s tím - nemá ani pravice, ani levice, ani sluníčkáři. I když si mohou myslet že ano.

0 0
možnosti
Foto

Vy myslíte, že Francie je Západ?

1 1
možnosti
MP

Kdeže, jediný opravdový "západ", jak má být je dnes Čína .

3 2
možnosti
OD

Jak tak čtu diskusi, ze všech místních obránců národní čistoty budou dobří muslimové.

K článku snad to, že jako obvykle, kdo vystudoval medicínu, má doktorát na vše a zejména poltickou ekonomii.

Další maturitní esej uchazeče o práci vrátného na Klausově zámečku politických kuriozit.

5 4
možnosti
MR

Podobná situace už zde byla tuším po roce v 90. letech pak 2000 ..., kde byl prostě fakt, že první generace byla vděčná, za to zde být, ale jejich potomci vyrostlí v hojnosti, už mají jiné vidění a tlačí svůj svět. Je to i tím že, rodičovskými instinkty, prostě "zabíjíme" ve svých dětech, schopnost duševního celostního vývoje, kde je cit k tradici, hodnotám, k sobě, tím že jim dáme všechno, a bráníme jim dát si pořádně od života ne hubu, tlak z uhlí vytváří diamant, tlak života zase osobnost a společnosti, přidanou hodnotu v podobě její duše, osobností typu Křižík, Kolben, Čapek.

Navíc ztrácíme dějovou paměť do minulosti, a to díky realitě, kde každý jedinec, který se zde narodí, a vytvoří si svoji generaci musí, se všemu od nuly učit poznat, objevovat, co už mají předchozí generace za sebou, to jednak vnáší do společnosti cyklické projevy, zvláště kolem dospívání, kde je to orientace na společnost, planetu, hodnoty, typický generační projev je zde je ekologie, lidská pravá ... , multikulturalismus, x – pohlaví, Gréta .... Zde navíc je zákon tzv. vychylování těžiště společnosti, jež má tendenci se uzavírat do umělých světů, oproti dynamice každého dne, přírody, planety, civilizačních predátorů. Typický stav je zde EU. Jednak ztrátu dějové paměti, to že mnoho dějů už zde bylo i dříve, jen o tom prostě nevíme a tím ztrácíme i schopnost tomu předcházet, mít inteligence ... .

5 0
možnosti
MP

Prokletí třetí generace. První generace, která zažila bídu dře do úmoru a jelikož chce aby se její děti měly lépe jim dá vzdělání. Druhá generace, mající lepší vzdělání a pamatující bídu svého dětství též maká a svým dětem dá vše. Třetí generace, která zažila dostatek a nemající zkušenosti jak "bolí" skutečná práce si svých výdobytků neváží a je schopna majetek rozházet.

V minulosti bylo mnoho případů, kdy děda vybudoval úspesnou firmu, otec ji zvelebil a syn vše prošustroval.

1 0
možnosti
SN

Děkuji mnohokrát za význačný text na zdejším prostoru.

Ano, levice a socialismus, kolektivismus, oligarchický kolektivismus, komunismus, vždycky to skončí chudobou, nemotivací a lágrama.

Proč se o tom neučí?

3 3
možnosti
ZZ

Źádná levice, socialismus, kolektivismus ......., ale jen pouhá naivita, že migrantům je třeba pomáhat a věřit v jejich přizpůsobení a začlenění do společnosti.

Sami jsme poznali na migraci obyvatel ze Slovenska, Maďarska a Rumunska, že to nefunguje - ale bojíme se to veřejně přiznat.

7 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik