Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za vsechno muze levice a cyklisti

Ach jo

Fanatici z obou stran jsou nestesti. Nechtel bych zit ani v USA, ani ve Francii. Chce to syntezu obou a z obou si vzit to lepsi

2 0
možnosti
Foto

Ono to chce .... a dokázal byste to zařídit? Nobelovka Vás nemine.

1 0
možnosti
JT

J57a96n 21T37r47n94k12a

4. 7. 2023 7:09

Líný a hloupý bude vždycky chudý, pracovitý a chytrý bude vždycky bohatý nebo bude aspoň neco mít. Kdo je často kdo v obou skupinách není problém dosadit. Horší je když ta první skupina chce práva a majetek té druhé skupiby .

9 0
možnosti
JH

No, o lecčemž lze samozřejmě polemizovat, ale srovnávat Francii s bohatým ropným státem? To si děláte legraci? Ekonomika Ománu stojí na ropě a práci cizinců (snad polovina rezidentů nejsou Ománci) - takže dávat Omán jako příklad pilných muslimů je dost mimo.

16 0
možnosti
IV

I66v74a97n 29V57a21n72k21o

4. 7. 2023 8:52

Ono je to ináč - v tom Ománe neexistuje terorizmus a v podstate ani kriminalita kvôli fungujúcej vymožiteľnosti práva. Vo Francúzsku darebák vyrabuje obchod, podpáli zopár áut a čo sa mu stane ? Nič. Ale ak v Ománe niečo ukradne, useknú mu ruku. Ak podpáli auto, škodu musí nahradiť, bude zbičovaný a on vrátane rodiny sa stane vyvrheľom spoločnosti.

16 1
možnosti
PL

Zajímavý a zcela nový pohled.

Donutil mě k zamyšlení, zejména v pracovních vzpomínkách za posledních 35 let - s Francouzi tady, s Němci tam i tady, s Rakušáky tady... a musím Vám dát za pravdu!

0 0
možnosti
AK

Jestli jsou horší policisti, imigranti nebo stát nevím.

Ale mohlo by nám to být jedno.

Bohužel, pan ministr Rakušan nám podepsal to, co podepsal a tak o tom asi budeme muset přemýšlet...

Současná vláda ústy svého ministra vnitra tvrdí, že přijetí požadavku povinné solidarity a otevření země proudu migrantů, jehož objem a dávkování bude určovat někdo jiný než my, vyjadřuje zájmy obyvatel České republiky a její bezpečnostní zájmy.

Ten magor snad neumí číst...

27 0
možnosti
RM

Ono je to ještě o trochu horší, než že by neuměl číst. Ten návrh na "povinnou solidaritu" naše vláda nejen podepsala, ale ona stojí podstatným dílem za jeho vytvořením. To je totiž to, co tlačili během našeho předsednictví. A sama vláda toto i zveřejnila.

Viz: https://www.mvcr.cz/clanek/uspech-nejen-pro-cesko-eu-nasla-pristup-pro-zvladnuti-migrace-zakladem-bude-solidarita-bez-povinnych-kvot.aspx

a dole pod tím je link: Podrobnější informace naleznete zde. A tam nejdete i těch 20 000 euro za kus.

14 0
možnosti
MK

Aktivistické až na půdu.

3 2
možnosti
OJ

Dal jsem karmu protože je to pro mě nový a neotřelý pohled na věc... Ale mám pochybnosti... Tak například:

Má ten nemajetný Arab větší překážky při rozjezdu podnikání než má nemajetný Francouz? Předpokládám že netvrdíte že všichni Francouzi jsou majetní.

Nerozjíždí se továrna na chipy spíš tak, že někdo pilně studuje, je dobrý v matematice, fyzice a chemii, ... dostane místo v nějaké firmě, kde 10-20 let sbírá zkušenosti, šplhá po žebříčku, vydělává peníze a teprve potom se osamostatní protože už má zdroje i know how? Je mladý francouzský Arab o možnost takto postupovat někým připraven, nebo jsou mu do cesty kladeny nějaké překážky?

Není o něco lepší situace v Německu dána tím, že v Německu převládají Turci? Tedy národ který má svůj průmysl, vyrábí např. drony a spoustu jiné relativně vyspělé techniky, zatímco Marocká populace dokázala vygenerovat snad jen zemědělské produkty, takže se ve Francii prostě nechytá, má komplex, samozřejmě si nepřizná důvod proč je ve Francii stále mezi loosery, čili to musí v jejich očích být důsledek nějaké nespravedlnosti..?

• Tomu že jsou migranti věřícími Muslimy asi jako Češi Křesťany docela věřím. Nicméně Islám je i tak pro ně slušnou platformou pomocí které se vymezují proti Francouzům. Některá videa s násilím posledních dnů jsou například podbarvená stejnou hudbou jakou používal ve svých promo-videích Islámský stát... Takže ano, oni se nejspíš 5x denně nemodlí a alkohol zřejmě pijí. To jim ale nebrání v tom brát si z Islámu ospravedlnění pro násilí na "nevěřících".

23 0
možnosti
PZ

Turci začali do Německa za prací přicházet v šedesátých letech minulého století, kdy na tom Turecko bylo podstatně hůř než nyní, takže tím to není. Rozdíl bude v přístupu vlády Francie a Německa

2 1
možnosti
FL

Jsem rád že čtu taky někde svůj názor, že problémy s muslimy, pokud jsou, tak ne kvůli samotnému náboženství, ale protože jejich nositelé jsou národy, u kterých rozvíjení intelektuálních dovedností nepatří ke kulturním zvyklostem (snad jsem to vyjádřil dostatečně korektně :) Alespoň pokud jde o evropské připrchlíky. Z čínských muslimů bych měl menší obavu, než ze syrských křesťanů. V Německu jsou problémy menší údajně díky menšímu socializmu. Možná, možná taky protože větší množství jich přišlo nedávno, nebo Němci lépe zvládají udržení pořádku. Podle toho co čtu o německých školách, tak mladí Němci i učitelé mají stále větší problémy s dětmi migračního původu.

2 1
možnosti
Foto

Taky jsem někde četl, že ty děti německého Ahmeda začinají vyžadovat, aby se jejich spolužáci ve škole přizpůsobovali jejich zvykům. Takže je to možná bude spíše tom, že tam nemají lidi z kolonií a vývoj je jen poněkud opožděn.

18 0
možnosti
ZZ

Je to jen názorný příklad, že tato migrace a pokus o asimilaci a poevropštění, jaksi nepochopitelně nevyšel.

Stejně jako v Británii, Švédsku, Belgii, Německu ......

17 1
možnosti
JR

J56a53n 76R29á81ž

3. 7. 2023 16:39

Sice ne ze 100%,ale z 90% názorů v textu souhlasím, takže karma!

3 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 30,67
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik