Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak tak pozoruji, tak stropovat chtějí především některé státy EU - a možná i samotná Ursula.

;-)

0 0
možnosti

Takže, lež číslo jedna - zdravotnictví je "zadarmo". To je zajímavé, pán má vojenskou medicínu a rychlokurs investiční rychlokvašky, ale neví, že tu všichni platíme Zdravotní pojištění a to ze zákona. Ale těch 285 milionů asi v mikrosvětě autora neexistuje.

Zastropování cen léčiv je nesmysl, pan investiční rychlokvaška byl asi za školou, když probírali vyjednávání ceny. To se totiž v obchodě dělá. A když nedodá Pfizer nebo Bayer, máme tu generika. Pro neznalé je to asi to samé, jako když si v Bille nakoupíte rýži od Uncle Bens ale od Clever.

Pan doktor cudně zamlčel, že se tu už dvacet let všechny vlády bojí zvednout pojistné, tato vláda dokonce rozhodla opět "ušetřit" na státních pojištěncích (děti, sociálové a důchodci) a opět snížila částku, kterou za ně platí.

To ale pana doktora nezajímá, on chce cash, on chce spoluúčast pacienta a pojistný systém jako v USA - sorry, ale transplantace se nám nevyplatí, pane, necháme Vás chcípnout. Spoluúčast jako u pojistky na auto - 90% oprav si zaplatíte sám, jen kdybyste to auto úplně zrušil, tak vám dáme na kafe.

Doporučuji panu doktorovi přesun z "řeznictví lidských těl" čili chirurgie k plastice, ta může zúročit svůj obchodní a lékařský talent a nebude svou arogancí urážet běžné pojištěnce.

Mezi lékaři jsem vyrostl, mám jich plnou rodinu, znám jich spoustu a dělí se obecně na dvě party - jedni léčí z povahy a tím chaosem, který ve zdravotnictví panuje, se prokousávají slušně a čestně. No a pak jsou tu ti řezníci a automechanici lidského těla, kteří jen myslí na prachy a chovají se přesně stejně arogantně jako pan autor.

Mám pro něj také jeden anglický výraz - take it or leave it. Máme vřejné zdravotnictví a když se v něm panu doktorovi nelíbí, může od zítřka mastit dlouhé prachy na IVF nebo plastice či vyrazit do Londýna za "jistotou desetinásobku" Tam mu dají 100 tisíc za odsloužený víkend, ale jeho pacienti budou, zatímco on bude na golfu, čekat na zákrok dva roky.

9 0
možnosti

diky, k tomu se neda vic dodat.

1 0
možnosti
Foto

J38a17n 35Š72i82k

8. 9. 2022 13:33

Zastropování přinese buď nedostatek nebo další díry do děravého rozpočtu. Nic není zadarmo a když stát zasanuje rozdíl ke skutečné tržní ceně je možné, že za několik let se budou snižovat důchody, za nové zuby nedáte 100 tis. Kč, ale 200 tis. Kč, atd.. Slovo zastropování není kouzelným slovem, po kterém zmizí období nedostatku, jak se mylně domnívá značná část národa, kterou v tomto ohledu mate hlavně Babiš a jeho věrná družina. Ostatně i v tom opěvovaném Maďarsku se nakonec ukázalo, kam tyhle kouzelné postupy vedou. Ovšem panu Větvičkovi se strop líbí a hlavně na pivo, že, takže do ulic národe!!!

2 1
možnosti

U plynu si zastropování nemůžeme dovolit, protože nemáme vlastní plyn, musíme ho dovážet. Kdybychom cenu nasadili nízko, hrozil by nedostatek (kterýžto stejně nastane)

Jiná situace je u elektřiny, tam lze diskutovat o regulované ceně, která by byla přijatelná pro domácnosti i firmy a umožnila by výrobcům generovat zisk. Stabilizovalo by to situaci.

ALE, Cena elektřiny letí vzhůru v důsledku přechodu německých fabrik od plynu na elektrické záložní zdroje, které vycucávají elektřinu ze zbytku celé Evropy jako sifon, protože německé fabriky vykupují všechnu elektřinu v Evropě.

Zastropovat ceny elektřiny v ČR ......velká otázka ?? jedině výrobce (ČEZ) ví kolik toho prodal skrze Futures na dlouhodobých kontraktech....

No snad frantící restartnou své jaderky, Berlín to z ideologických důvodu jistě neučiní...

0 0
možnosti
Foto

Někdo nepochopí, někdo špatně. Většina si zastropování představuje tak, že nebudeme nakupovat za vyděračské ceny, ale za ceny, které zastropujeme a pak nám za ně budou energie dodávat. Jen část chápe, že to zase udělá díru do rozpočtu. Vůbec se nepoučili z nedávného tandemu Babiš-Šillerka a budou se na náměstích dožadovat pečených holubů.

4 4
možnosti
Foto

Pane Viklický, to je odveta zas můj mínus?

0 0
možnosti

O tom že by zdravotnictví bylo zadarmo mi není nic známo.....

Na zdravotnictví se všichni skládají, stejně tak jako na studenty medicíny......

4 1
možnosti

Všichni vědí jak je to myšleno

2 0
možnosti
Foto

Takový chytlavý nápis a uvnitř takové zklamání.:-) Zastropování energií je dnes bohužel jediné "řešení". Sice špatné, ale někdy není z čeho vybrat. Jen by si lidé měli uvědomit, že část energií za ně bude vláda platit z rozpočtu a nebude to malá částka. Stejně bude ovšem "lid" nespokojen. Cena bude vyšší než současných 5,50 za kWh a zase bude důvod nadávat a řvát,že vláda "nic nedělá". Nikdo si neuvědomí, že svou "nečinností" v minulých měsících ušetřila miliardy,které se nyní budou hodit. Stejně tak jako když odmítla zastropovat cenu benzínu.

3 0
možnosti

Zastropování není jediné řešení, dokonce ani nejlepší, jak píšete, ovšem stal se z toho histerický výkřik opozice a jak je všem ženáčům známo "nenaděláš nic".

2 0
možnosti

Vláda svolala na příští pátek mimořádnou schůzi, na které chce prosadit zastropování cen energií a daň z mimořádných zisků. ....

To jsem zvědavý, co na to zdejší příznivci vlády. Doteď to odmítali, že je to nesmysl a ejhle, pan premiér s tím nakonec přišel....

3 0
možnosti

tak on s tím tak úplně nepřišel pan premiér, že ...ale už si zadal expertízu, co vlastně může, tak to jistě všechny uklidní :)

2 0
možnosti

Já bych zastropoval počet lidí na Václaváku, třeba by jim to došlo.;-)

Ale asi nebude třeba, zúčastnit se nedobrovolně nadšeného velebení krvavého diktátora Putina stačí jednou za život, masochistů co chtějí dobrovolně k němu do želez zase tolik není. ;-)

1 0
možnosti

P57e32t29r 75Č87e37r47n77ý

8. 9. 2022 10:24

Njn, a takhle dopadne zdravotnictví časem i u nás v USA. A Evropa toho bude litovat. Ono je snadné kritizovat, jak drahé tady v USA máme léky a vlastně celé zdravotnictví. Jenže, pokud budeme mít vše stejně drahé jako u vás v Evropě, tak se nikomu nevyplatí nové léky vyvíjet a stagnovat bude celé zdravotnictví.

0 0
možnosti

Před 25 lety si lidé kvalitní a originální léky vyrobené v USA dováželi i do Evropy. Polské lékárny zasílaly "paczki do Polski".

Dnes jsou to samá generika z Indie...

2 0
možnosti

A78d15a77m 52M72a98l16ý

8. 9. 2022 10:20

Asi tak.

To ovšem ten demonstrující dav nechce slyšet. Chtějí vše a lacině a v neomezeném množství a top kvalitě a HNED.

... A Rusko by nám to vše jistě nabídlo, kdybychom my omezenci na ně neuvrhli sankce pro malichernost.

4 1
možnosti

Putin si přeje vládnout v gubernii Česko, obsadí nás za naše peníze, berete?

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik