Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Míra zadlužení se uvádí relativně v poměru k HDP - jednou z nejvíce zadlužujících se ekonomik (pouze z hlediska tempa, nikoliv celkově) jsme tedy jenom proto, že u nás HDP stagnuje, zatímco všude okolo roste.

Kapitalismus je na zadlužování založen, neboli zadlužení je jeho podstatou a státy z tohoto principu nelze vyjímat.

Doporučuji Vám emigraci do Afriky - tam je zadluženost v poměru k HDP velice příznivá. V zemích EU bohužel dluhový azyl nalézt nelze.

6 3
možnosti

Ne, kapitalismus není založen na zadlužování. Určitá míra zadlužení může být ekonomicky prospěšná. Ale ...

2 1
možnosti
Foto

Asi vám dost rozumím. Jen chci podotknout, že daní se nezbavíte pouze tím, že změníte bydliště.

1 0
možnosti
GK

Stesky bohatých jsou mi jaksi lhostejné. Pa pa a nevracejte se.

5 5
možnosti
KS

Já už jsem daňový domicil v Česku zrušil ve 2014. Tehdy národ volil masivně Babiše a viděl jsem, že to tu pujde z kopce. Odstěhoval jsem se do Německa.

Ovšem po covidistický šikaně, kterou jsem zažil poslední roky v Německu kvuli odmítání očkování a sledujíc jak greendeal,CDBC a genderový psycho devastuje EU, jsem se odstěhoval do Švýcarska. Po roce co jsem ve Švajcu si sice řikám, že to byla dobrá volba. Nicméně mám obavy, že ta rakovina co se rozlézá Evropou a světem se zřejmě dostane i sem. Nicméně zavádí nebo zavedli tu bitcoin jako zákonný platidlo tak aspon nějaká možnost úniku.

Nicméně už se začínám poohlížet kam zmizet dál. Nejspíš Egypt, Bulharsko nebo Mexiko.

4 1
možnosti
JH

J51i40ř88í 11H93o35l78ý

5. 6. 2023 11:01

Definice Českého (a nejen Českého) politika: V zásadě je to parodie na člověka co by za hlasy, lepší a plnější korýtko prodali i vlastní děti do bordelu.

A očekávat od takovýchto parodií něco co lidem pomůže je prostě nesmysl.

0 0
možnosti

Myslíte si, že jinde je to stejné? Na světě je zemí, kde mají jen neschopné politiky, pomálu. Spočítáte je na prstech jedné ruky nešikovného tesaře. Zbytek zemí má neschopné, zkorumpované a často totálně hloupé politiky. Je to zabudované do systému výběru ve volební demokracii. Proto nehledám něco jiného. Vím, že to jinde není jiné

3 0
možnosti
PK

No, celý ten váš nářek ve mě tak nějak evokuje situaci, kdy vám bylo v této zemi s daněmi dobře. Respektive lépe než tam, kam nyní utíkáte.

V zásadě mi tedy přijdete úplně stejný jako ti, kteří zneužili možnosti tančit na večírku, když se mělo šetřit.

Jinak ovšem nemohu napsat, že bych s vaším názorem nesouhlasil. Jen si nějak nemyslím, že jinde to bude výrazně lepší. Uvidíme, zda po volbách ve vašem vysněném daňovém ráji, nebudete platit populistům tak, jako jsme je platili zde.

Tož vzhůru AFD. K lepším zítřkům. :-)

Mějte příjemný den vy, i vaši čtenáři.

1 2
možnosti
JR

Pan doktor používá sprostá slova jako zodpovědnost a má takové pravicově extremistické názory, jako že by se měly plnit předvolební sliby. Jako by nevěděl, že stát ví líp a kolektiv je víc než zklamaný jednotlivec a kdyby chtěl jednotlivec vynucovat to, co jsme slíbili, máme přece monopol na násilí. Předvolební rétorika má jen jeden cíl a zdejší volič už pochopil, že ty předvolební tanečky jsou jen součástí představení a vůbec se nepředpokládá, že by měly nějakou etickou váhu.

Nicméně - který je ten nový daňový domicil a je tam opravdu větší zodpovědnost při nakládání s penězi poplatníků?

2 1
možnosti

Hm, takže jestli tomu dobře rozumím, tak jste se celou dobu vezl a neměnil daňový domicil, protože vám daný stav věci evidentně vyhovoval. Teď, když je alespoň malá snaha věci napravovat a máme se na tom podílet všichni (protože jinak to ani nejde), zbaběle opouštíte daňovou loď.

4 3
možnosti
Foto

Z principu s vámi nemohu souhlasit. Já totiž žiju v přesvědčení, že škody má platit škůdce a chyby odstraňovat pochybitel. Pokud vycházíte z axiomu, že veškerou nápravu je třeba dělat jaksi kolektivně (ovšem s výjimkou viníků), tak to prostě neberu.

3 1
možnosti
MR

Legracni je, ze pouzivate stejne techniky jako ti, ktere kritizujete. Tady trosku pridat, tady trosku zvelicit... Jako inteligentni clovek vite, ze vam lidi radi uveri, kdyz jim budete rikat to, co chteji slyset. A ono 6000 pro duchodce proste vypada mnohem lip a nalehaveji, nez by bylo tech "skutecnych" 2400, ktere byste mel, kdybyste skutecne podelil tech 70 miliard poctem duchodcu... A to jen pokud myslite pouze starobni duchodce.

5 2
možnosti
OS

Možná ho spletlo to, že těch 70 mld je za rok a "příplatek" pro duchny je zpravidla vyjadřován jako měsíční. Matematika je samice od vepře.

0 0
možnosti
MB

Jo jo, zdroje jsou. A štíhlý stát je fujky. Orwellovští proléti potřebují nanny state, který je bude regulovat všechny aspekty jejich životů a oni se budou moci cítit bezpečně v kleci ze zákonů a nařízení. Proto je levice tolik oblíbená.

3 1
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik