Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Uzasny clanek, pane Martine Vavrušo. Jen mala oprava. Nase Ustava je dokument, ktery dava kazde koalici a jejich clenum moznost krast , utracet a "zasmodrchat" penize obcanu cele CR bez jakehokoliv nahrady a postizeni. Jiz 30 let. Uzasne....??!!

0 4
možnosti
IS

Ano, a před těmi třiceti lety kradla a devastovala (podle zákona, jak jinak) jedna jediná pokroková strana proletariátu. Tak že na těch posledních 30 let jsme se dlouhodobě s poctivě připravovali od února 1948. Tradice jsou tradice, tak se nedivte.

1 0
možnosti
MV

Zjednodušené pohledy. Pokud jde o USA a Švýcarsko. Ve WWII se nebojovalo na území ani jedné z nich. USA v Evropě a Asii hrdinně válčili, ale velmi inteligentně to managovali, udržovali si permanentní převahu a tu si udržují dodnes. Neříkám, že je to špatně, ale je to prostě tak. Švýcarsko pěkně v závětří plnilo své banky zlatem ze všech stran. A já neříkám, že Švýcaři jsou zlí nebo špatní. Jen je potřeba vidět další souvislosti. Mimochodem, jak to, že Německo, které se nemohlo z reparací ani nadechnout se najednou proměnilo ve vojenskou velmoc? Někdo jim pomohl. Ale není potřeba zacházet moc daleko.

Pokud jde o fotbal a MMA. To jsou přece jiné světy s jiným mentálním nastavením. Kopaná není kontaktní sport, je to sport technický, kontakt je nežádoucí, rušivý, neorganický prvek. Fotbalisté nastupují s jiným mentálním nastavením, než boxeři nebo hokejisté. Je to o mentálním nastavení, kontextu, ne o tom, že je někdo horší nebo lepší.

0 0
možnosti
Foto

Až Fialova vláda ten Babišův ďábelský vynález konečně zruší, začnou se sem do Česka ve velkém hrnout podnikaví podnikavci. Budou si jezdit v mercedeskách, bydlet ve vilách, po českých přehradách se plavit na jachtách, ale všem tvrdit, že si opravdu nic nevydělali a každoročně přiznají ke zdanění 50 korun. A kdo jim bude chtít dokázat opak?? ;-(

1 0
možnosti

Já osobně nemám rád mentalitu "musí se makat". Běháme jako křečci v kolečku a potom, za ušetřené peníze odletíme do exotiky, abychom záviděli domorodcům, jaký mají klid. A domorodci zase závidí, že si můžeme přijet a že máme nejnovější ifone.

Tahle mentalita "musíme makat" strašně vyhovuje majitelům podniků. Jak říká jeden starý vtip "Šéf dnes ráno přijel do práce v novém Ferrari. Tak mu říkám: "Super auto, moc se mi líbí!" A on odpověděl: „Pokud budeš poctivě pracovat, plnit práci jak máš, dělat přesčasy a makat i o víkendu,tak si za rok koupím nový model“

Ano, pracovat se musí. Ale lidé, kteří nabrali rozum, vědí, že by měli práci vyvážit s osobním životem. A pak se zase vracíme k pravidlům. Kdybychom nekrmili nemakačenka, potlačili korupci a nedotovali a netlačili nesmysly, mohli bychom v relativně pohodovém tempu pracovat 7 hodin denně a mít se lépe než dnes. Ale to je o těch pravidlech.

A co se života týče, třeba to Švýcarsko. Jsou tam sice bohatí, ale když jsem mluvil s kolegama, nebylo to tak moc šťastné. Donedávna plno Čechů obědvalo v restauracích. To si Švýcaři dovolit nemohli. Hodně mých kolegů sice pracovalo ve Švajcu, ale jezdili spát přes jezero do Francie, kde to ubytování bylo přeci jen levnější. Rozdíl v příjmech se často projeví, když člověk jede do zahraničí. Tam si ten Švýcar může za jednu měsíční výplatu žít půl roku. Ale doma si moc vyskakovat nemůže.

2 0
možnosti
Foto

J92a97n 49Š26i28k

25. 11. 2022 14:32

Jo, jo, jo. My jsme takoví baleťáci. Hezký den

0 0
možnosti
MR

Švýcař nekradou. Jenom perou peníze komukoliv a občas si ponechají nějaká ta židovská konta.

5 0
možnosti
JK

Švýcaři potomky majitelů dlouhodobě spících účtů hledaj a peníze vracej už řadu let[1], centrem praní špinavých peněz je Česko[2].

Dobré ráno ;-)

[1] https://www.kehilaprag.cz/cs/novinky/svycarske-banky-zverejnily-jmena-spicich-uctu

[2] https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/podcast-vinohradska-12-pavla-holcova-investigace-cesko-prani-spinavych-penez_2009240600_miz

0 4
možnosti
JK

V ČR máme zákon, který úředníkovi, jenž přidělil státní dotace nějaké firmě, zakazuje po nějakou dobu stát se zaměstnancem této firmy. Smysl je jasný a správný. Jeden český novinář se zeptal ve Švédsku, jak to mají ošetřeno tam. Řekli mu, že nijak.

Vysvětlili, že kdyby tam tohle někdo udělal, tak je odepsaný - všichni se o tom dozvědí a s tak příšernou pověstí má do konce života po veškeré kariéře.

A pak přijde pan doktor a napíše, jak celoživotně odmítá, že by to bylo "o lidech".

3 1
možnosti
LK

L67u35b92o55š 68K12r29i54m82l

25. 11. 2022 12:22

Máte pravdu, že právo je z větší části nepsané a přesto ho většina akceptuje, ale to se v současnosti mění v celém Euro-Atlantickém prostoru. V bývalých socialistických zemích jsme jen o trochu napřed.

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,44
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik