Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nenapadlo Vás, že tu je i čtvrtý druh vlastenců? Co mávají vlajkami, ale nejsou ani s Ruskem, ani s EU, ani s Okamurou?

To že jste je nezmínil, ale tuhle skupinu jste automaticky zařadil mezi nevlastence, možná dost vypovídá o Vašem omezeném vnímání světa. A nebo o mé sociální bublině, protože tahle skupina je v mé sociální bublině docela častá.

18 1
možnosti
Foto

J22a31n 48Š92i32k

12. 9. 2022 9:50

Zlaté české ručičky ano, ale nejúspěšnější jsou dnes firmy a korporace, do nichž investovali zahraniční vlastníci a kterým se to teď bohatě vrací. Je to tak v pořádku. Bez nich by řada těch privatizovaných firem buď padla hned v devadesátkách nebo dnes nepřežila. Jinak moc netuším, co má vlastenectví společného s vlastnictvím o kterém je článek. Vlastenec se nepozná podle mávání vlajkou na ulici a při hokeji, ale při konkrétních každodenních a drobných činech. A v tom, jak a s jakou úctou se chová sám k sobě, ke svým zaměstnancům, kolegům, klientům, pacientům...Hezký den

14 0
možnosti
AP

Vlastenec se určitě nepozná podle toho, jak se chová k zaměstnancům... Vlastenec je od slova vlast...

1 0
možnosti

Srovnávat diktát Moskvy a "diktát" EU je chucpe. Když jsme nebyli Moskvě po vůli, poslala sem tanky. Od EU nám v případě našich "rebélií":-) hrozí akorát to, že nám zkrátí dotace, na které v zásadě stejně nemáme žádný nárok. Myslet si, že když uskutečníme CZexit, bude vše zalité sluncem, je hodně krátkozraké. Nejsme ani Velká Británie, ani Švýcarsko. 80% obchodu máme se státy EU. Ne všechno, co se v rámci EU odehrává, mi vyhovuje, ale pozitiva podle mne pořád převažují a ještě dlouho budou převažovat.

14 4
možnosti
Foto

Co se EU týká, ta se až ,,zpronevěřila"původ. smyslu byvšího EHS. Převážili direktivy, a soupeření, který subjekt v ní bude ,,tím vůdčím", a bude mít ,,pod palcem" v rádoby novou velmoc, v které až klíčovou roli má ECB.

8 1
možnosti
Foto

Největšími vlastenci jsou ti čtvrtí.

2 0
možnosti
LC

V zásadě s vámi souhlasím. Poznámky bych ale měl. Vadí mně, že se privatizovalo hlavně to, co vydělávalo, nebo bylo jasné, že vydělávat bude (Nic proti.) Naopak stát si ponechal to, co prodělávalo, jako ČD, aerolinky, poštu a pod a ještě to různě eufemisticky pojmenovával, jako rodinné stříbro. Co prodělávalo, mělo být zprivatizováno jako první. Nebo ... jedním z prvních úkolů vznikajících států, už od starověku, bylo zajistit obyvatelstvu zdarma vodu (Jsou země, kde to zdarma platí dodnes.). Na tom zdarma bych netrval, ale zprivatizovat vodní zdroje, to je dílo. Zprivatizovat energetickou infrastrukturu, to se tomu skoro vyrovná.

11 0
možnosti
Foto

Již E. Beneš měl představu o tom, čemu se říká privatizace. Spočívala v tom, že ve strategických odvětvích nesmí stát dovolit ztrátu kontroly, tedy svůj většinový podíl. Tedy 51 ku 49%.R^ Kom u nás ,,zestátnili" všeRv

0 0
možnosti
Foto

;-D Komupak chce autor dělat přednášku? Že by generaci X, z které někteří ještě za kom vystudovali, či ještě stihli VUML(možná vč. autora),či generaci Z, která to ani nezažila;-)

3 0
možnosti
MS

Trochu jste se zamotal do toho jestli teda kradli kapitalisti, nebo komunisti, ale jinak souhlas.

0 0
možnosti
Foto

Všetci kradnú! Iba ja beriem dotácie. ;-D

4 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 32,04
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik