Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Něco jako když přijde absolventka VSŽ na očkování a říká: "Nenechám si to píchnout, pokud nebudu znát složení látky."

Očkující: "Je skutečně nevyhnutelné trvat na informaci o složení té látky, když jste včera nezvládla udělat úkol z Prvouky za svého osmiletého syna?" :-)

5 0
možnosti
LC

L74u14k63a58s 60C85o11d59r

20. 6. 2022 23:05

Lide jako autor tohohle hodne kostrbateho textu jsou duvodem, proc si misto vystudovane techniky a financi davam do profilu prave “vysokou skolu zivota”. Kdyz neco takoveho uvidi, tak startuji na prvni nakopnuti jako dobre serizeny fichtl. Clovek si s tou jejich sebestrednou pychou a pocitem nadrazenosti uzije spoustu legrace...

5 2
možnosti
MS

hodně osvěžující blog, číst nebo poslouchat lidi, co jim to myslí, mají zkušenosti a ještě umí perfektně formulovat, je vždycky osvěžujícíR^

4 0
možnosti
DM

Jinými slovy jste chtěl říct, že jste chtěl prachy.

Vy jste se musel učit místo zábav? Chápu. No já zvládl vystudovat Matematické modelování na FJFI ČVUT i s tím, že jsem na zábavy chodil úplně normálně, protože mi stačilo na učení docela málo času.

0 5
možnosti
MK

M74i65l56a22n 22K28ö75n34i92g

20. 6. 2022 20:41

A co to dokazuje? Snad jen to, že máte problém s chápáním psaného textu.

5 0
možnosti
DM

Vůbec nevím, co jsem to teď četl.

2 1
možnosti
PS

P38e20t17r 87S93k10á46c36e17l

20. 6. 2022 22:47

Pokuste se 10 roků řídit úspěšně firmu a pochopíte.

0 0
možnosti
PH

Tak nějak tuším že příště se dočkáme výčtu všech sexuálních úspěchů autora, samozřejmě v porovnání s absolventy Vysoké školy života a to srovnání bude, zcela nepochybně, drtivé... ;)

8 2
možnosti
JU

J48o89s55e26f 35U93l46m69a43n

20. 6. 2022 19:39

Ono to tak může vypadat, že autor se chtěl pochlubit. Ale tohle není cílem. Jde o to, že druhá strana (absolventi VŠŽ) žijí ve zkreslených představách a pokud chcete uvést věci na pravou míru, tak popíšete strasti života, kterými jste musel projít, aby bylo zřejmé, že tak snadné to opravdu není...a to popisování právě mnohdy může vyznít jako chlubení se...Problém těch lidí je v tom, že oni si myslí, že k tomu, aby mohli dělat závěry, stačí pouze pocit. Oni se nesnaží něco si nastudovat ani do té míry, aby se z nich stal poučený laik. Oni mají pocit a s tím nikdo nehne. Když je tlačíte k tomu, aby poskytli ke svému závěru nějaké podklady, tak prostě nepřinesou nic. Oni prostě "ví", že to tak je. Pokud se zaměříte například na antivaxery, zjistíte, že o vakcínách nevědí vůbec nic. Ani princip, ani složení a neznají ani statistiky...Maximálně jsou schopni vám hodit odkaz na článek, ve kterém se píše, že někdo zemřel po podání vakcíny. Válka na Ukrajině - podobná záležitost. Pokud takový fanatik uvidí záběry, jak ukrajinská důchodkyně naříká, že přišla o manžela a o barák, tak je to propaganda a samozřejmě média lžou - jak taky jinak, při válce přece lidé neumírají. Naopak ale identické záběry důchodkyně z Donbasu, která popisuje, že ji ukrajinská armáda zabila manžela a zničila dům, bude stejný člověk považovat za DŮKAZ zvěrstev, které ukrajinští fašisti páchali na civilním obyvatelstvu.

3 1
možnosti
LP

Text je zajímavý. Z velké části platí i o mém životě, postojích a uvažování. Prostě jsem si na více místech říkal, že jsem to mohl napsat i já. Také jsem odkládal rozhazování, vzdělával se a rozšiřoval si všeobecný přehled, abych jednou v ten správný moment mohl zabrat. A povedlo se (byť ne v kryptoměnách). Dodnes jezdím v autě asi za 100tis., ač bych si mohl koupit auto skoro jakékoliv, kdybych chtěl (bezpečné je a slouží, tak co).

Ale nerozumím jedné věci: proč na jedné straně definujete jako tu "problémovou" skupinu jako "vysokoškoláky života", když v článku sám na druhou stranu píšete, že formální vzdělání v tom vymezení nehraje roli. Tedy i formálně vzdělaní lidé bývají kognitivně omezená netáhla.

A nesouhlasím především s jednou věcí: Sice mnohdy silně nesouhlasím s volbou mých spoluobčanů ve volbách, ale nehodnotím či neodsuzuji je podle té volby. Tím mířím na ten poslední odstavec. Například během volby posledního prezidenta oba kandidáti měli mezi svými voliči vysoce schopné a inteligentní lidi s zcela racionálními důvody (např. volili někoho, koho nemohli skoro ani cítit, ale toho druhého ještě méně). Ale to by bylo na blog, ne na příspěvek.

10 0
možnosti
MS

nevím, jak přesně se váš argumentační fail nazývá, ale spočívá v tom, že reagujete na toho, kdo řekne "ve skupině zoufalců jsou i nezoufalci" a "ve skupině borců jsou i neborci" tím, že přejmenujete zoufalce na borce a borce na zoufalce.

je to prostě statistika. jak autor správně píše i mezi nevzdělanými lidmi se najdou lidé s dobrými kognitivními funkcemi a mezi vzdělanými se najdou lidi co jsou mimo mísu.

a to je asi tak všechno, co jsem chtěl říct.....

0 0
možnosti
GK

Autor je vysokou školou života naprosto fascinován.;-D

11 1
možnosti
ZZ

Spíš bych řekl, že je už dost trapný se svými nesmyslnými výlevy.

;-(

7 2
možnosti
JB

J35a42n 79B58u91r74d70a

20. 6. 2022 14:54

Na konci jsem trochu čekal pozvánku na autorův čtyřhodinový seminář za dvaadvacet tisíc o tom, jak být úžasný, bohatý a skromný, ale nebyl tam. Škoda :-(

17 1
možnosti
PS

P76e73t68r 81S77k60á48c81e68l

20. 6. 2022 22:50

Pan Baťa též semináře o úspěšném řízení nepřednášel, stačí příklad. A chápající se poučí praxí, ostatní jen koukají, nechápou.

0 0
možnosti
JV

J49a18n 57V61ě41r63n11ý

20. 6. 2022 13:38

Já třeba když půjdu do obchodu a nakonec si nic nekoupím tak za ně nemusím platit nájem, elektřinu nebo mzdu pokladní.

V blogu mi tedy trochu chybí informace jestli vůbec pojišťovna takovéto konzultace proplácí, nebo k čemu ta kartička.

Každopádně Pan Doktor si stěžuje na lidi, ale komunikace od doktorů a pojišťoven směrem k pacientovy je kolikrát mnohem větší problém, chodím do privátní zubní ordinace a vždy když platím tak mi málem vypadnou oči z důlků. To si tak jdete udělat nějakou prý drobné plomby a pak platíte 6 tisíc. Kde jinde vám dopředu neřeknou jestli si to můžete dovolit?

1 1
možnosti
RC

Pokud mate problem s lekarem, zkousel jste mu to rici, nebo brecite jen zde? A vam nerekn dopredu, kolik to bude stat? A proc to nechcete vedet?

1 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 32,04
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik