PK

Nikoliv rovnost, ale progresivní zdanění (v Británii je nejvyšší daňová sazba 50%) - alespoň trochu zmírní rozevírání těch nůžek. A proč máme 7 zdravotních pojišťoven a 7 ředitelských platů???

JV

J95a88n 90V82ě33r38n27ý

6. 3. 2024 14:18

Já bych zase chtěl aby každý pravicový ekonomický génius pokaždé když zmíní "laffairovu křivku" uvedl jak vypočetl ten optimální bod zdanění. Jenže když on ho nikdo z nich nikdy nijak nepočítal, on totiž každý přece ví že všechny daně jsou vždy příliš vysoké.

A jestli si pan doktor myslí že je někdo nalevo od něj spokojený s fungováním našeho státu, tak to nevím v jakých kruzích se to pohybuje. Blbý je že jediná možnost, kterou pan doktor nabízí nemá jak situaci zlepšit. Nebudem platit daně a ten cukrovkář už najednou nebude potřebovat 1,5M? A ten ředitel pojišťovny to najednou bude dělat zadarmo?

MP

Do jisté míry máte pravdu. Jenže příliš rozevřené nůžky vedou právě často k různým revolucím, jejichž výsledkem je náhrada jednoho prohnilého režimu jiným prohnilým režimem. Kdysi to dobře napsal František Nepil: Fotbalistu (lze samozřejmě dosadit i jinou profesi) nepotřebuje nikdo, proto má nejvyšší plat. Kardiochirurga už občas někdo potřebuje, proto má plat nižší. Popeláře potřebuje úplně každý (jak by to za 14 dní vypadalo bez nich, že?) a tak má plat nejnižší.

JV

J86a63n 54V47ě29r30n66ý

6. 3. 2024 14:26

Popeláře opravdu nepotřebujete. V Indii to bez nich funguje skvěle, a hned jak se pan Doktor dostane k vládě tak si to tady hezky užijem taky, přece nebudem tyransky někoho do něčeho nutit. Takže soused si odpad spálí doma v kamnech, vy ho možná zanesete do lesa, ale popelář bude jinak jen pro milionáře a to se jim ještě budem všichni smát že platí za takovou blbost.

JZ

Zasloužená karma Myslím si, že u nás jsou příjmové nůžky ještě málo rozevřené.

JV

J96a78n 15V70ě35r22n63ý

6. 3. 2024 14:14

Můžete si příjem omezit jak moc chcete.

JK

Kecy. Skandinávské státy mají nejlepší úroven žití.

  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik