JM

J19a57n 87M27a30r15e42k

1. 3. 2024 23:42

Překovejte meče na pluhy....a budete orat pole těch, kteří tak neučinili.

JP

Musí tak učinit všichni . Seriál MASH ...

BH

Tož rozesmálo mne to, zejména podvyživení lékaři

JR

J67a69n 30R34á60ž

2. 3. 2024 15:14

Vzpomínám jak se Klaus podělal strachy, když odborový bos Dušek vyhrožoval stávkou na železnici. A znovu se dnes ukázalo jak je špatně, když se vláda podělá s výhružek stávkou, když tak rychle a se podvolila nedávno lékařům, kteří také vyhrožovali stávkou. Zcela nesystémově zavřela penězi lékařům pusu, protože je to jednodušší, než vymyslet a realizovat změnu neefektivního systému zdravotní péče.

JP

Kdezto země s čistým trhem vzkvetaji ? Pákistán a Bangladéš nemají odbory , minimální mzdu , sociální a zdravotní pojištění , co teprve Somálsko Eritrea , krasne You are fired. Toť esence všeho lidského . Nemáš ? Nežer nebydlis . Málo se snažíš ... a platy manažerů nadnárodních korporací stioupnou už nevím kam ? Budou si kupovat místo Ferrari rakety?

PK

Evropa určitě ztrácí své vyjímečné postavení, ale vy ji chcete léčit "kapitalismem 19.stol". To by vedlo jen k dalším revolucím "poslední bitva vzplála" ... I ten kapitalismus 1945-1989, který na hlavu porazil východní blok, byl plný sociálna, přerozdělování.

IS

To těžko. Stačí si porovnat výši daní a zadlužení rozpočtů třeba v šedesátých letech a dnes. Ze zásluhového systému se pomalu ale jistě měníme na systém nárokový. Dluhy rostou, daně včetně skrytých se zvyšují, balík peněz určený k přerozdělování utěšeně roste. Ne, problémem není kapitalismus 19. století. Problémem je starý dobrý socialismus převlečený do sofistikované podoby ve století dvacátém prvním.

  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik