Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J54a97n 98R36á42ž

23. 2. 2024 19:11

České socialistické centrálně plánované a od dob komunismu nereformované zdravotnictví je v krizi. A i navzdory tomuto faktu naše zdravotnictví zatím(!!) funguje lépe, než v mnoha západních zemích. Což je pozoruhodné!

PS. Jsem optimista a věřím, že lékaři nebudou neustále vyhrožovat stávkami za lepší příjmy, ale že začnou konečně stávkovat za racionální transformaci celého systému zdravotní péče.

3 0
možnosti
ER

Musim Vas nazor potvrdit.Jsem i svycarsky obcan a byl jsem ted jiz 2krat v nemocnici v Brne a to u FNUSA a v Bohunicich.Vse srovnatelne se svycarskymi nemocnicemi.

0 0
možnosti

Vážený kolego!

U nás po druhé světové válce byla zapovězena pravicová politika, aby nás Rusové snáze ovládli. U nás ve skutečnosti je od Listopadu pravicová politika asi také zakázaná. ODS vznikla jako konzervativně pravicová strana, ale Václav Klaus si do ní natahal tolik překabátěných postkomunistů, že kormidlo ODS otočil o 180 stupňů. Pociťoval jsem, že do roka se vytratil konzervativismus a do dvou let pravicová politika. Tomáš Julínek mi tvrdil, že pravicová politika u nás není možná.

A tak nemohla být zdravotní péče postavena na přirozených, pravicových základech, ale jen a jen na levicovém konstruktivismu. Zlikvidovala se veškerá vstřícnost lékařů k pacientům. Měl jsem atestaci z interny, ale nesměl jsem psát léky, které svěřili jen internistům, protože jsem pracoval jako praktický lékař. Cévkovat jsem směl pacienty jen tehdy, pokud bych jim zaplatil katetr. Pacient si ho zaplatit nesměl. Větší rány jsem mohl ošetřovat pouze bez proplacení VZP. Pluralita pojišťoven byla jen klausovskou Potěmkinovou vesnicí, protože ze zákona se nesměly pojišťovny lišit...

Nemá cenu si stěžovat! Dokud to nekrachne, nikdo s tím nic neudělá!

3 0
možnosti
JR

J94a21n 56R72á77ž

23. 2. 2024 19:25

Když už jste tak naplil na Klause, jak můžete vysvětlit, že Vámi oblíbená vláda Petra Fialy zřejmě nemá zájem na transformaci zdravotnictví v racionální systém zdravotní péče, protože proto neudělala vůbec nic a občané místo praktických činů k tomu směřujících, musí poslouchat jen nic neřešící Válkovy slovní exhibice.

5 2
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik