Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Náboženství, které si neklade za cíl jakoukoli kumulaci moci - to jich v té Atlantidě mnoho tolerovat nebudete, pokud vůbec

1 0
možnosti
MK

Nebo by mohli lhát, ahoj, my chceme k vám na ostrov, jsme mírumilovné náboženství a vůbec nechceme kumulovat moc.

2 0
možnosti
FC

Je zajímavé, jak tolik diskutujících ( v podstatě všichni) naskočilo na argumentační faul, spočívající v tom, že anarchokpitalismus je vydáván (zejména click-bait-ovým titulkem) za komunismus.

Zajímavější, a výrazně blíž realitě, by byl text o socialistické tržní ekonomice.

0 0
možnosti
ZH

Komunismus a anarchokapitalismus mají jednu základní společnou vlastnost: jsou to nefunkční utopie.

4 0
možnosti
PP

P82a92v82e86l 88P39o95n30e71c

11. 2. 2024 22:05

„Nacistický režim je k nerozeznání od nejhorších rysů komunismu. Postrádá všechna témata a principy kromě choutek a rasové nadvlády. Vyniká ve všech formách lidské špatnosti, v účinnosti své krutosti a zuřivé agrese.“ -- Winston Churchill, předseda vlády Spojeného království, voják, spisovatel.

https://www.parliament.uk/globalassets/documents/parliamentary-archives/Churchill-for-web-Mar-2014.pdf

1 0
možnosti
PH

P63e21t48r 47H66l52o45b16i11l

12. 2. 2024 16:51

vsak oboje to je levicasky hnus

1 0
možnosti
Foto

Je to naivní, hloupé a zbytečné. Asi tak jako óda na perpetuum mobile, které už od malička sestavujete ve stodole z dubového dřeva.

0 0
možnosti
JZ

To jsou strašné bludy.

Ty monetární fantazie si vyzkoušela například Čína dynastie Qing --úřady měly kontrolu pouze nad bronzovými žetony pro chudé, jinak centrální měna neexistovala. Nekontrolovatelné kapitálové a monetární toky stříbra ze zahraničních zdrojů byly jedním z důvodů zdrcujícího ekonomického krachu jejich ekonomiky (v roce 1800 zdaleka nejproduktivnější na světě).

0 0
možnosti
JV

J40a45n 63V81l49k

11. 2. 2024 18:09

Komunismus resp. jeho počáteční rysy už byly nastaveny jako duální. Něco jiného byl Marxismus, který se projevoval v západní Evropě a něco jiného Leninismus. Podobně jako francouzští revolucionáři se od samého počátku také nedokázali shodnout. Rovnováhu mají nastavovat peníze ? . . . To je také utopie v období různých dotací, podpora spekulací a hodnocení práce.

0 1
možnosti
JL

Pane Vavruso. Pisete o Utopii v zemi linych a netecnych obcanu, kterym je uplne jedno o cem premyslite. Jen jedno je jiste. Zmena k lepsimu krati veci, ktere je treba kritizovat. Ta kritika ve vsech stadii je uspokojeni ceskeho lidu. Pri systemu Utopie to ten "ubohy" cesky lid ztratil. Proto zapomente.

0 0
možnosti
LS

Krásná utopie. Akorát "Komunismus" je myšlenkou neúspěšných. Ano neúspěšných, těch kteří se nedokáží prosadit a proto chcou, aby majetek byl všech, aby i oni si mohli šáhnout. Kdokoli chytřejší a tedy ten kdo vybočuje z řady je potom trestán nebo přímo likvidován. Komunismus je a vždy bude totalitním a především despotickým režimem. A ještě klidně budu tvrdit, že radši bych byl pod fašistickým režimem než pod komunistickým.

4 1
možnosti
JR

J40a20n 54R73á95ž

11. 2. 2024 16:49

Takovou ideální společnost popsal už v šestnáctém století Thomas More ve své knize Utopie.

4 0
možnosti
Foto

Asi jej nikde nečetli, nebo to dělali nějak špatně.

0 0
možnosti
JP

Rozhodně bych chtěl, aby nikdo neměl právo podílet se na plodech mojí práce skrze daně, inflaci a regulaci.

Zdroj: https://vavrusa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=812931

A jak byste řešil hasiče, policii apod., když ne pomocí daní?

3 0
možnosti
MK

Zřejmě soukromě, kdo by měl zaplaceno, u toho by hasili, blbý by bylo, když by si nezaplatila treba skládka pneumatik, by ostatní koukali, jak tam hoří.

5 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik