Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vím, že i lékař může mít své dny... Tenhle příspěvek se ale příliš nepovedl, byl zjevně psán s cílem zavděčit se většině čtenářů. (proto ten "koňský" ivermectin - léčivo, které zachránilo doslova miliony pacientů s říční slepotou). A když už apeluje na "quality management ve zdravotnictví", asi ví, že je běžné na základě dlouhodobých stabilitních studií prodloužit dobu expirace léčiv, zvláště těch nově uvedených na trh.

Nechci ze sebe dělat chytráka, ale těch "slabin" bylo v článku opravdu více. Ale jak se říká "je to blbé, bude se to líbit".

0 1
možnosti

Ve zdravotnictví je bordel, o tom žádná! Ministr-lékař- je zbohatlým úředníkem a nebýt zpěváka, seděli bychom v zaprskané ordinaci čekajíce na opakovaný recept?! Znám ale zemi krále Miroslava, kde izolovali nejprve covidové rizikové skupiny ( podruhé tlak socialistů nevydrželi a taky spadla klec na nerizikové skupiny), kde zubaře platí nezletilým, učí je správné péči o chrup a od zletilosti každý za svoje?! Kde existuje méně nemocnic a péče je lepší ( když von pan doktor v naší okresce je takovej hodnej!) !? Jde z tlustých do tenkých. Snad, snad se lidé přestanou bát a maximalizují tržní rozumnou “politiku” do zdravotnictví? Pamatujete, jak stála televize celý plat a díky trhu si ji dnes koupíte za zlomek příjmu? Nedostatky jsou spojené se státní péčí: volejte Branické rytíře, ať přivezou rozum do zeravotnictví!

1 1
možnosti

J43a74n 34R49á55ž

22. 12. 2023 19:51

Trochu z jiného soudku:

Když jsem slyšel jak pak Kubek bojuje za změny v úhradové vyhlášce tarifních platech, nevěděl jsem zda se mám smát nebo nad myšlením toho pana presidenta LK brčet. Místo toho aby bojoval a přímo se rval , aby podobné paskvily jako je úhradová vyhláška a mzdové tabulky lékařů ze slovníku používaného ve zdravotnictví zmizely, privátní lékař, ve funkci dobře placeného prezidenta LK bojuje za změny platových tabulek. A tak jsem se vrátil do doby, kdy byl u nás platné mzdové tabulky podle ZEÚMS a uvědomil si, že socialismus je ve zdravotnictví, v myšlení lékařů i pacientů, jakož i státních úředníků, velmi hluboce zakořeněný.

4 0
možnosti
Foto

Tak tohle, co bych v Německu opravdu nepředpokládal, by mne u nás nepřekvapilo. A ono je to opravdu a opačně.

To jsou paradoxy.

1 0
možnosti
Foto

Jestli to nebude tím, že politici v demokratických státech jednají podle těch samých incentiv. Sem tam se nějaký politik sice vzepře, ale jinak to vypadá jako když se jede podle jedné šablony.

0 0
možnosti
Foto

Hezký a poučný blog.

5 1
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik