Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J36a97n 45R98á17ž

7. 12. 2023 16:46

Dávám karmu!

PS. Když si občané volí socialistickými viry nakažené populisty, bez jakékoliv snahy a odvahy dělat správná rozhodnutí ve správný čas , a je jedno jaké nálepky si dávají, nezbývá jim, než aby nějakou formu státního bankrotu prožili.

0 0
možnosti

Článek je fajn, ale politika je o tom, že ten Libor Vondráček (nebo kdokoli jiný, kdo usiluje o hlasy voličů) musí být vidět, musí oslovovat lidi, mít třeba blog, jako má autor článku apod. Zrovna Libor Vondráček v těchto ohledech propadá na celé čáře.

1 0
možnosti

Mě to přijde trochu divné.Poslední zhruba rok si na vládu a většinu jejích kroků stěžují stěžují nejvíce ti,kteří je nekriticky obdivovali dokud byli v opozici.Potom nepokrytě vrněli blahem,když se to podařilo a slepili vládu.A dnes,ti samí(lékaři,učitelé,studenti,herci,zpěváci atd.)té samé vládě vyčítají populismus a levičátství.Proč.To při svém ,většinou,vysokoškolském vzdělání nevěděli,koho volí?Nebo nevědí,že jsme pevnou součástí socialistické EU?A pokud tady jeden pán volá po rozdělování síly hlasu podle majetku a společenského postavení ,tak potom se vraťme k rannému feudalismu a nehovořme pokrytecky o demokracii.A pokud je pro někoho lůzr ten jeho soused,který je třeba jen výborný instalatér,ale ne třeba lékař a tudíž by měl mít jeho hlas mnohem menší hodnotu,dostala se naše společnost na konec své cesty.Zcela nevyhnutelně.

0 0
možnosti
Foto

Toto je systémový problém demokracie. Pokud má lúzr stejný hlas ve volbách jako lékař nebo inženýr, tak to prostě nemůže v dlouhodobém horizontu dopadnout jinak. Protože těch lúzrů je prostě víc a chtějí nasypat do korýtka - prostě dostat něco za nic. To je princip sociálního systému. Když je těch, co dostávají ze systému nějaké dotace či prebendy víc, než plátců daní, tak je prostě přehlasují. A počet závislých na systému se zvyšuje i u nás.

Opravit tu situaci demokraticky nelze. Kdo udělal hospodářský zázrak? Většinou diktátoři - Pinochet, Franco.

Když se Franco dostal k moci, Španělsko bylo zaostalou zemědělskou krajinou zničenou občanskou válkou. Když zemřel bylo Španělsko průmyslovou zemí připravenou na vstup do Evropy. Byli jste někdy v Jižní Americe? Já tam byl v roce 2002. Přejezd z levičácké Bolívie do Chile byl jako z Rumunska socialistické éry do Švýcarska. Na Bolivijské straně silnice obtížně sjízdné Toyotou Land Cruiser, na Chilské asfaltky jaké bych chtěl mít v Čechách.

0 3
možnosti

Já projel většinu středo a jihoamerických zemích. Většinu jich zničili právě diktátoři. Afriku také diktátoři právě nezvelebují.

4 0
možnosti

Spasitelský komplex (také nazývaný mesiášský komplex, Božský komplex nebo spasitelský syndrom) je stav mysli, při kterém se osoba domnívá, že jejím osudem či určením je zachraňovat a zachránit. Varianta názvu odkazuje k osobě mesiáše, což je židovský a křesťanský termín pro spasitele.

Nejedná se o zvláštní psychiatrickou diagnózu či duševní poruchu, Diagnostický a statistický manuál duševních poruch[1] ani Mezinárodní klasifikace nemocí[2] takovou samostatnou diagnózu neobsahuje, spasitelský syndrom se však může objevit jako součást psychotických onemocnění[2] apod.

Diagnoza autora.

Realita je, že těmito blogy autor nic nezachrání a nezmění. Jen se nakaká do názorových oponentů a udělá si dobře.

Jestli autor a jemu podobní chtějí skutečně něco změnit, je jen jediná demokratická cesta. Kalašnikov nechme Zemanovi. Vstoupit do nějaké strany či si stranu založit a začít skutečně něco rozumného dělat. Problém je v tom, že zatímco pravičáci si hrají na vlastním písečku a brečí, levičáci se zorganizují a nakopou pravičákům zadní část těla. Demokraticky. Problém je také v tom, že racionální pravičáci většinou mlčí a křičí jen ti fanatičtí

5 2
možnosti
RC

"Problém je také v tom, že racionální pravičáci většinou mlčí a křičí jen ti fanatičtí"

A pritom kritizujete autora za to, ze se ozval... Neni to trochu v rozporu?

1 1
možnosti

J19o33s79e31f 60Š81p59e70r65l

1. 12. 2023 20:16

Já z vašich slov úplně cítím tu zoufalost, kterou prožívám já, když vidím spoluobčany, kteří prostě za okamžitý příspěvek, ať už jde na pastelky, na děti, 500 korun pro důchodce, atd, jsou schopni vypnout mozek a jít k volbám s myšlenkou - tahle vláda pro nás něco udělala.

S populismem se prostě strašně těžko bojuje. Dokud se nedostane do škol nějaká základní osnova o finančním vzdělání, dokud dnešní děti, studenti středních škol nepochopí, jak do státního systému tečou peníze, když se něco dotuje, že to pořád a pořád jde z našich peněz (nebo někdo jiný to zaplatí) a fakt to není "zadarmo", že systém má nějaký vstup a výstup, a mezi tím fakt peníze "nenabobtnají", tak se tahle země nikam nepohne.....

Přesně takhle vypadala privatizace v 90. letech....investuješ 1000 korun, které ti možná v budoucnu vydělají stovku tisíc, a tam někde se vynoří ty super fondy, které vám okamžitě slíbí, my od vás koupíme ten váš akciový podíl za 10000 kč.

Takhle přesně to funguje pořád, lidé si neumí nic spočítat, a když jim někdo zašustí okamžitými penězi do ksichtu, tak po tom každý skočí. A pak brečí, že stát je v rukou "cizáků", kterým to za těch pár kaček s klidem prodali....

2 1
možnosti
JD

J65a47k25u44b 93D38a95n56i24š

1. 12. 2023 18:13

Já nevím na mně tady od pana doktora syší taková Ruská mentalita, silnější přežije silnější má větší cenu, silnější byl mně být uctíván.

Mně se z toho ruského větru co od pana doktora jde prostě dělá zle.

3 3
možnosti
Foto

Protože spadáte do skupiny levicově nepoučitelných lidí.

1 2
možnosti
JL

Ten prvni bankrot muze prijit jiz zitra pane Martine Vavrušo. Zalezi na okoli, jak bude posuzovat nasi zemi. Mate-li dluh, moc skakat nesmite. Jen ta EU nas muze podrzet presne jak podrzela Recko. Vsak Merklova je jiz v duchodu, Nemecko se zacina potacet svym socialismem a dalsi nemaji "zuby" se zajimat o CR. A ze nova sila se ozyva, je videt na Italii a Nizozemsku.

Cesky narod se vsak nepouci. Jeho koreny jsou stale i po 30 letech v socialni propasti a kazde slovo o nejake zmene je umlceno. Zajimave, ze jsou to normalni lide, tem kterym nabizite pomoc. Viz skolstvi, zdravotnictvi, energie, ale take legislativa financi, justice a dalsi "malickosti" v organizaci statu.

Argentina si zvolila "noveho" cloveka. Riskantni, ale nutne. Zvolili jednotlivce a ne ideologii. To muze byt ten zacatek k lepsimu. Zalezi jaky je to clovek a jaci jsou jeho pomocnici. Je to jako vsude v pokrokovem state. Drzim jim palce i kdyz Lionel Messi za ne nehraje.

Prijemny weekend.

2 1
možnosti
Foto

J94a36n 13Š62i93k

1. 12. 2023 6:04

Vůbec to není o levici a pravici. Jde o to, že ohleduplně dieta neexistuje. Pokud si mrkev budeme překládat větrníkem, nikdy kila neshodíme. Pokud budeme šetřit tak, že začneme rozhazovat peníze profesnim skupinám, místo abychom provedli systémové změny, např. Formou přímé úhrady pacienta u nadstandardních výkonů, nikdy ničeho nedosáhneme. To není otázka levice či pravice. To je věc odvahy. Hezký den

1 4
možnosti
IS

V socialistickém systému, jedno, čím je naředěný, je Vám odvaha k ničemu. Vítězí stádnost proti individualitě, nárokovost proti zásluhovosti, rovnost v chudobě oproti rovnosti před zákonem. Samozřejmě že zejména v ekonomické rovině jde o levici nebo o pravici. Vy snad znáte nějaké socialistické hospodářství, které prosperovalo díky nějaké odvaze jednotlivce?

7 1
možnosti
AK

Před tržní ekonomikou nás ochrání velké a nadnárodní firmy.

Ty už dávno zjistily, že trh znamená konkurenci a konkurence znamená (z jejich pohledu správně) zbytečné plýtvání silami a penězi.

A tak usilují o monopol nebo alespoň oligopol - viz třeba hospodaření s vodou v Praze i jiných místech ČR.

To jim teprve umožní počínat si jak libo.

Zákazníci se ovšem nedoplatí.

Před svobodou nás ochrání p. Fiala s p. Rakušanem, kteří nám poskytnou a již i poskytují právo na korigované informace.

6 0
možnosti
RC

To je zvlastni, ze voda v Praze mne stoji o trosicku mene nez voda ve vsi, kde mam chalup a vodohospodarstvi tam provozuje svazek mest a obci. Dokazete mi vysvetlit proc?

4 2
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 32,04
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik