Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Docela zajímavý blog. Ale přiznám se, že platové poměry lékařů i kohokoliv jiné jsou mi zcela ukradené. Čím to tak může být.

1 1
možnosti

Protože jste ignorant.

Platy v soukromé sféře mi jsou ukradené. Ale ne to co jde z mých daní/pojištění

0 0
možnosti
VK

Lidé kteří prokázali své kvality a píli ve vědě, ve firmách , v řemesle , ve zdravotnictví, nikdy nepůjdou do politiky. Takže na politiku zbývají jen tlučhubové, kteří jsou přesvědčení o svojí jedinečnosti, ale nic moc neumí. To dokazují ve tvorbě zákonů, řízení státu , rozhodování státních orgánů a v neposlední řadě i ve vyjednávání s doktory v nemocnicích.

13 0
možnosti
Foto

"Lidé kteří prokázali své kvality a píli ve vědě, ve firmách , v řemesle , ve zdravotnictví, nikdy nepůjdou do politiky."

Pro takové lidi existuje stručné označení 'fachidiot'.

0 0
možnosti
MM

Pořád lidé placení státem mají málo. Mám malou firmu a v podstatě díky konkurenci nemůžu ceny a tudíž výdělky zvyšovat do nekonečna. Stát je silně v mínusu a přesto nevidíme ani minimální snahu někde ušetřit, naopak stát stále bobtná. Osobně bych zrušil všelijaké instituty a instituce plné sociologů, politologů, všelijakých historiků a ekonomů a dal peníze lékařům. Bohužel všichni chtějí mít nacpaná břicha.Jde o to, že my lopaty na ty jejich požadavky už nedokážem vydělat.

10 1
možnosti
TV

Já bych ty peníze nedal lékařům ale lidem, nechť si sami vyberou a zaplatí lékaře.

6 2
možnosti
JL

Nechtel jsem rozebirat muj predesly prispevek. Vsak panove Zavadil, pan Stastny , pan Hruska a pan Bicera mi pripominali, ze muj odchod z domoviny byl jen hledanim statu s mensim dluhem. V roce 1968 jsem se o dluh statu nestaral, protoze muj odchod byl politicky.

Dnes ziji v Arizone ,USA a mam zde i celou rozvetvenou rodinu. Presto, ze jsem kanadan stejne jako mi dva synove. Duvodu je hodne proc zustavam v USA. Snad je to tim mim klidnym zivotem ve slune Arizone, s duchodovymi a investicnimi prijmi, ze ten muj zivot se neohlizi na to, kolik USA ma tech dluhu vuci svemu DPH. Navic, ty duchody se zvysuji podle inflace zeme, odkud je vyplacena. To se deje i s duchodem z CR.

Regaly jsou plne zbozi a restaurace jsou plne zakazniku. I ty leky pro moji manzelku jsou dostupne presto, ze mesicne je nam treba zaplatit hodne dolaru. Ty dva leky nejsou k dostani ani v Kanade, tak to muze byt pricinou nasi shovivavosti se prestehovat. Je zde jeste jedna rarita v mestecku kde zijeme. Je na ctenari meho prispevku, ma-li zajem, zjistit zivot v mestecku "Sun City".

Je-li nutno se zminit o dalsich duvodech ziti v zemi s vysokym dluhem, mohu dolozit jeste mnoho duvodu. Hlavne pri tech otazkach pana Zavadila, ktery nas dokaze rozesmat svoji naivitou.

1 6
možnosti
ZZ

Pane Lima - vkládáte mi do úst to, co jsem nikdy neřekl.

Šel jste pouze za lepším - tak jak to dělají všichni migranti.

Státní dluh vám byl tehdy ukradený, protože ČSSR tehdy žádný dluh - oproti USA neměla.

To jen vy se snažíte operovat nějakým státním dluhem.

Už prostě nevíte, co sám píšete.

2 3
možnosti
LK

L23e93o 50K36R74Á86T47K65Ý

13. 11. 2023 12:59

Chceme vyšší mzdy a plné regály - vždyť to je volební motto všech politických stran před volbami. A vždy pár týdnů po volbách - zjistili jsme, že to nejde. Od dob Topolánkova batohu přes Nečasovu síťovku k dnešní Nutelle pak fakt lidé jsou naštvaní téměř ve všech vrstvách společnosti, že v čele státu často sedí iluzionisté, kteří po čase prozradí tajemství svého triku (volebního). Jeden by překousl i to zvyšování daní, ale skutečnost, že vlády (vyjma pár chvil) nedokázaly zkrotit státní rozpočet, i když Bumbrlíček vydatně bytní z vybraných daní, tak talinka výdajů je prostě šílená. A místo řešení, komunikace, racionálních řešení se to nechává vyhnít.

7 1
možnosti

Slibuji, ze vsichni budou mit nadprumernou mzdu

7 0
možnosti

Pane doktore, plně s Vámi ve všem souhlasím ale pokud lékařům dáme třeba 2000,- Kč za hodinu přesčasů, ten jejich odpočinek to nevyřeší, pořád mohou při zákroku udělat fatální chybu.

Problém je v systému, opakuji v systému zdravotnictví

13 0
možnosti
MH

Nemáte pravdu. Hodně to vyřeší. Na služby v noci budou totiž ochotní se hlásit i ti lékaři, kterým se do toho za nynějších podmínek vůbec nechce.

5 0
možnosti

Nasel jsem si mzdy ve zdravotnictvi. V r2012 meli lekari 116 % prumerne ceske mzdy. Pomalu to rostlo a v r 2021 meli 205 %. A presto lide jako autor neustale breci. Prumerny plat obvodaka je 67 000, coz je asi 52 000 cisteho. A ze by obvodaci meli hodne prescasu?

Co danovych odpisu tyce, cely tento system je rozbity a nesmyslny.

Ano, prescasy v nemocnici jsou problem. Pak me osetruje doktor ve stavu jak po lahvi vina. Ale resenim rozhodne neni zvysovani platu. Resenim je navyseni studentu na zdravotnich fakultach. A, kez by, snizeni byrokracie a zapojeni AI

8 3
možnosti
JJ

205% je samozřejmě málo, a to se do toho ještě počítají přesčasy, jejichž počet prostě narůstá. Jde prostě o navýšení objemu práce. V civilizovaném světě má kvalitní doktor cca 300% průměrné mzdy, a to bez přesčasů, přičemž žádného doktora ani nenapadne, aby se místo mediciny věnoval třeba politice, protože tam by měl příjem prostě menší.

2 0
možnosti
Foto

"Tím cinkáním jen říkali: chceme vyšší mzdy a plné regály skvělého zboží."

Obávám se, že tato věta vystihuje motivaci mnoha lidí v listopadu 1989. A tito lidé jsou dnes naštvaní a na všechno nadávají.

9 0
možnosti
TT

Bodejť by nenadávali - mzdy jsou prabídné a v regálech žádné skvělé zboží není. A to, co za socialismu dostávali za svoje mozoly, jim zůstalo suchý z nosu.

4 6
možnosti
RJ

Mám mezi svými přáteli i pár lékařů. Práce je to nepochybně nelehká, odpovědná a systém jak je nastaven je prostě špatně. To srovnání s kamioňákem sedí možná více než si mnozí uvědomují. Za oběma, pokud jsou unavení, mohou bít mrtví.

12 0
možnosti
ML

Kdo chce psa být, vždycky si hůl najde...

1 0
možnosti
JK

Koalice SPOLU nefunguje. Holt, musí se volit něco jiného, smiřte se s tím.

7 9
možnosti
PD

Ten problém opravdu nevznikl teď za koalice.

16 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik