Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak pokud sahám po něčem zvnějšku, od čeho si slibuji nějakou změnu v těle, tak musím počítat i s tím, že si ponesu následky. Na mě je jen rozhodnout se, jestli mi to za to stojí. Jinak špatně je už to, že se neřeší příčina ale následek, ale říkejte to někomu, kdo fakt celé noci nespí. Jsou již tak zdecimovaní po těch probdělých nocích, že vám utrhnou ruku za cokoliv, po čem budou spát. A není divu. Co se týká seniorů, se kterými já přicházím do kontaktu, málokdo z nich je toho názoru, že by tu chtěl být ještě dlouho předlouho. Spíš je to naopak. Často slýchám slova jako už jsem přestárlá(ý), už mě to tu netěší, tak už bych tu neměl/a být. "Kupodivu" mnohem více jim záleží na tom, jak se cítí teď, a chtějí se cítit co nejlépe, takže ono je to velmi individuální a nedá se na to pohlížet jen z jednoho úhlu, jak jste to udělal ve svém článku vy.

1 0
možnosti
Foto

Před léty mi obvoďačka předepsala lék na cholesterol. Měl jsem celkový nad 6. Jiná doktorka mi řekla, abych ty statiny nebral, protože jsou to hrozné jedy, ničící tělo. Taky řekla, že dříve byl limit u cholesterolu 6 a po lobování farmaceutických firem se snížil na pět, aby se výrazně zvýšil počet uživatelů. Tak o tom to asi je.

1 1
možnosti

Skuteční odborníci (a ne nějaká doktorka) vám řeknou, že statiny zachránily tisíce lidí před předčasným úmrtím na kardiovaskulární nemoci. Přínos statinů vysoce převažuje nad jejich nežádoucími účinky u mizivé části pacientů.

1 1
možnosti
Foto

J91o51s58e68f 58B11á27r17t28a

24. 10. 2023 17:30

Měl jsem také nespavé období a dcera, doktorka psychiatrie, mi doporučila lék Trittico. Problém se tím vyřešil, lék není návykový, ale užívá se pravidelně před spaním.

0 0
možnosti
RC

Další důvod, proč legalizovat marihuanu...

3 1
možnosti

Dobrovolně se hlásím k této "smrtící drogové závislosti". Beru stilnox již několik let, ale ne pravidelně a vždy jen půl pilulky. Všem radílkům, kteří doporučují pravidelný režim, bylinky, CBD, potlačení modrého světla a já nevím co ještě, bych sdělil, že nic z toho nepomáhá ani náhodou. Když jdete jako vždy spát ve 22:00 a do dvou hodin máte oči jako baterky, pak jste rádi, že máte po ruce aspoň půl té pilulky, která vám zajistí spánek po zbytek noci. Samozřejmě nic se nesmí přehánět a pokud to jen trochu jde, snažit se usnout bez podpory léků a vyhnout se tak závislosti.

4 0
možnosti

Nemá cenu být naštvaný. U každého problému je část lidí, kteří by si ho mohli spravit lehce, ale jsou líní. U dalších je to těžší a těžší. No, a u některých to je zatraceně velký problém. Tohle platí u tloušťky, spaní, erekce, ... .

Existují metody, které zabírají na ty lehčí a střední případy. No, a ty těžké se rozčilují, že se jim vnucují metody pro ty lehčí případy

0 0
možnosti
IL

I68v18a37n83a 76L79a81n48c12e

24. 10. 2023 12:33

Lék na spaní jsem vzít nemohla, když jsem měla ve čtyřiceti letech nespavé období, které trvalo nekolik let, po tomto léku mi bylo příšerně zle. Hledala jsem meditace a dobře mi pomáhá magnesium, nebolí mě svaly a "neskáčou" nohy.

V Americe můžete přijít do ordinace s načtenými informacemi z internetu, můžete vést diskuzi s doktorem, protože to je vaše zdraví a vy znáte sám sebe nejlépe.

1 0
možnosti
Foto

Příčin, proč se berou hypnotika, je celá řada. Článek pana kolegy vyznívá tak, že je to jed. Máme vždy možnost to nepředepsat a nechat třeba 80 letou babičku bdít celou noc. Ona se nevyspí a druhý den jí bolí všechno. nebo spolkne prášek, vyspí se a další den je růžovější.

Samozřejmě, že je mnohem lepší předřadit to, co jste dělala Vy. Ale vždy to nepomůže. Problém je složitější, každý člověkj je trochu jiný.

Možná lékař v Americe je na to zvyklý. Pokud musím řešit řadu dotazů, které jedinec proti mne vyčetl na mimibazaru, ztrácím po chvíli trpělivost. Jeho nijak nepřesvědčím, tratím čas, který mohu věnovat tomu, kdo si ke mně opravdu přišel pro radu a ne mne otestovat.

4 0
možnosti
Foto

STILNOX není jediný lék, obsahující dannou učinnou látku (zolpidem). Třeba ZOLPIDEM-RATIOPHARM, Zolpidem Vitabalans nebo Zolpidem Mylan je de-fakto to samé. Jde o účinnou látku, nikoliv o konkrétní lék. Bez vyjmenování všech přípravků, které jí obsahují, článek působí trochu neodborně.

2 0
možnosti
MK

Současně s tím tady již dvacet let tiše zabíjí lék na spaní.2 STILNOX. Frčí na něm především důchodci a v EU je cca 5 % populace pravidelnými uživateli tohoto léku. Z toho cca třetina už vykazuje nějakou známku závislosti. Mezi důchodci nad 65 let užívá STILNOX již každý třetí.

Zdroj: https://vavrusa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=808123

Jestli mám správnou informaci, tak tento lék je pouze na lékařský předpis. Pak ovšem nechápu, proč ho lékaři v tak hojné míře předepisují a proč oni sami nedoporučí alternativu.

12 0
možnosti

Důvodů je podle mě několik

1) Mnoho lékařů jsou neschopní lemplové, tudíž jdou jednoduchou cestou či to nevědí

2) Mnoho pacientů jsou neschopní lemplové, tudíž lékaře nutí do jednoduché cesty

3) Firmy vyrábějící léky budou motivovat lékaře k jejich podávání

Co se alternativy týče, jaké alternativy jsou? Čaj z heřmánku? Je potřeba si uvědomit, že každý lék je škodlivý. Závisí jen na tom, jestli jeho pozitivní účinky převáží negativní. Když někdo nemůže spát, je to obrovský problém, který narušuje fungování těla. Lékař může předepsat čaj z heřmánku, meditaci, nečumnět před spaním na televizi a hodně pohybu. Ale hodně pacientů řekne "a nebyla by pilulka?"

7 0
možnosti
Foto

Vážený pane kolego, gratuluji k titulku. Seděl by hodně v Blesku či jiných seriosních tiskovinách.

Abyste byl schopen sdělit, že ti, co užívají zolipidem v předepsané dávce, zemřou statisticky dříve, než ti, co jej neberou, by byla nutná srovnávací studie, kterou v tomto případě považuji za nemožnou. To, že při vysokém dávkování (tedy braní vyšších, než doporučených dávek, jak se často jistě děje), se objevují nečekané důsledky, včetně smrti, nikdo asi nepochybuje. 99 úmrtí versus stovky miliónů uživatelů, kteří neumřou při běžné spotřebě, je číslo, které Vám každý hodí na hlavu.

O tom, že benzodiazepiny jsou při dlouhodobém užívání škodlivé, se ví již léta. Epidemie předepisování Valia v USA i u nás je již za námi.

Srovnání epidemie Covid a jeho důsledky s tím, že řada lidí s polypragmasií bere navíc zolpidem, je už mimo seriosní diskusi.

11 0
možnosti

Je dobré na tento problém upozorňovat, tudíž od pana Vavrušy je to první informačně hodnotný blog.

Mělo by se více psát o tom, že plno lidí jede na fetu, který jim předepisují doktoři. Nevím, jak je špatná situace tady v Čechách. Ale co vím, v USA je to feťácký ráj, který příjemně vyživuje akcionáře firem vyrábějích léky.

4 0
možnosti
Foto

J37a47n 55Š74i79k

23. 10. 2023 19:29

Měli bychom si nalít čistého vína. My Češi jsme přeborníci v chlastu, žrádle a v poslední době docela slušně začínáme frčet v drogách všeho druhu. Dokonce jsme to vyšperkovali produkty z kratomu, které si může vyzvednout každý mrňous, jež dostává kapesné v mincích v nejbližším automatu. Máte pravdu, žádné zákazy nepomohou. S těmi je to marné. Dokud se nedáme dohromady v rodinách, poptávka se nesníží. Hezký den

4 2
možnosti

Jakmile někdo začne "My Češi jsme", tak vím, že půjde o nesmysl, který nemá cenu číst

6 2
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik