Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J42a29n 22V44ě49r24n28ý

10. 1. 2023 8:58

To je zase slátanina. Ano, popsané problémy jsou reálné, řešení bohužel neexistuje. Máme prostě omezené množství zdrojů, lidských i materiálních. A ani bez všech státních regulací to nakonec bez budgetů a benchmarků nepude. Svobodný trh není magie, ale jenom brutální sociální darwinismus.

Pan doktor neustále shazuje zejména chudší vrstvy populace a snaží se nám všem namluvit že kvůli hypochodrickým rozežrancům na minimálce nemůže léčit ty skutečně nemocné. Zakrývá tím pouze tu realitu že mu vadí že u nás chudáci neumírají na ulici před nemocnicí, a že nemůže lidem, kteří celý život pracovali dávat denně na výběr mezi doživotním zadlužením jejich dětí nebo eutanázií.

0 0
možnosti

Jeden z nejchytřejších lidí planety nám pět dokázal,jak jsme všichni hloupí a zaostalí.U všech jeho článků a dehonestací " obyčejných " lidí chybí to podstatné.To co dělá velikána velikánem.A to je řešení problému.Všichni vč.pana doktora se zaklínají penězi hlavně spoluúčastí a různými formami připlácení si na zdravotní péči.Nikdo z nich ale nenapíše to B,totiž o kolik se tedy sníží povinné odvody a daně ze kterých je ta péče placena.Pokud se bude ze ZP platit jen něco a ostatní si boudou pacienti platit ze svého,tak logicky musí klesnou povinné platby,ale o tom nechtějí ani slyšet.

0 0
možnosti
KK

Přesně jste popsal systém, jak funguje. Coby pacient jsem si prošel všemi jeho etapami.

2 0
možnosti
PT

Podle mého by stačilo nechat jen jednu zdravotní pojišťovnu. A možná by to stát zvládl i bez ní. Rozsah léčby je daný a ty bonusy jsou v podstatě jen k oprávnění existence celých struktur. Kolik se vlastně jen utratí peněz za jejich provoz?

2 0
možnosti
PH

Smutné čtení. Netuším, jestli by bylo řešením zdravotní připojištění. Třeba jako jeden z pracovních benefitů? Chudší firmy by mohly dát na výběr, jestli chce zaměstnanec stravenky, nebo připojištění...

Nevím, neznám řešení, a politikům se do toho evidentně moc nechce

0 0
možnosti
RC

to se mne netyka

ja po jmeno, prijmeni datum narozeni, karticku od pojistovny mate? prestavam diskutovat, neb na to fakt nemam

0 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik