Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HB

No řekněme si upřímně: Kdo by chtěl dneska dělat doktora? V době, kdy si každý, kdo umí otevřít google, připadá chytřejší, než nějaký doktůrek. Ten by mu do všeho kecal a udržoval ho schválně nemocného, aby na něm rejžoval - no ne? Když mi moje sedmiletá dcera nedávno oznámila, že se stane chirurgem, měla jsem z toho víc než smíšené pocity. Jste jednou nohou v kriminále jen co dojdete do práce. Zrazovat ji od toho nechci, ale tajně doufám, že z toho stihne včas vyrůst a vybere si něco jiného.

2 0
možnosti
ZZ

třeba manekýnou, nebo hérečkou.

;-D

0 0
možnosti
Foto

J34i70ř52í 34K91i68n22d60l

25. 12. 2022 19:35

Dnes dostal vnuk teplotu a dcera šla pro dětský Paralén a byl bez problému. Lékárnice ji řekla, léků je dost a jedná se o zbytečnou a umělě vyvolanou hysterii. strachu. Před svátky jsem šel pro Panadol Novum než nebude a byl. Lékárnice mně řekla to samé, co řekla dceři.

0 3
možnosti
ZZ

Já jsem nešel pro nic, ale moje známá lékárnice mi u punče řekla, že taková katastrofální situace se zásobováním léčivy tu nebyla 30 let !

:-P

1 0
možnosti
OF

Už dlouho jsem nečetl takovou hloupost. Například individuální dovoz léků z Asie je zakázán proto, že farmaceutická firma na rozdíl od jednotlivce dokáže zkontrolovat, zda se skutečně jedná o lék, zda je ve správné koncentraci atd. To by člověk z oboru měl vědět.

2 1
možnosti
JK

A nejen individualni, ale i industrialni dovoz... v EU veskere lecive latky i pomocne jsou velmi prisne kontrolovany na obsah i miru znecisteni, a velmi casto se stava, ze jsou pro nedostatecnou kvalitu odmitnuty (jeden z duvodu obcasnych vypadku) a zaroven SVP (spravna vyrobni praxe) asijskych statu je naprosto tragicka a neohlidatelna ( mimo japonsko nebo koreu, ktere k nam ovsem leciva bez problemu dovazi)

0 0
možnosti
IB

I30v95o 12B67o88u62š83e

25. 12. 2022 13:49

Kdepak plánovač, přesun výroby do levných destinací nemá na svědomí žádná supermoc, žádnej Brusel nebo vláda, ale obyčejná chamtivost výrobců a jejich akcionářů.

9 2
možnosti
FL

Západní svět vděčí chamtivosti výrobců za vysokou životní úroveň a technologický pokrok. Horší je chamtivost socek, která nás nyní vede k inflaci a rozvratu ekonomik, jak se píše v článku

3 0
možnosti
DN

Trefný článek. Zdravotnictví se rozpadá, ale žádná vláda tento problém nebude řešit. Pacient to totiž nevidí. A ani nemůže vidět, lékař chrání sám sebe před žalobou. Ten, kdo má peníze, nebo je z vlády, má k dispozici nadstandartní služby v nemocnicích. Tento program má každá nemocnice, jenom se o tom nemluví. Problémy s léky budou, budeme se muset naučit říkat, že nelze splnit co deklaruje Zákon o zdraví - každému vše.

7 5
možnosti
JS

J57i34ř86í 58S17o87c42h26o64r

24. 12. 2022 22:32

Velice hloupé, za našich mladých let žádný Panadol nebo Nurofen pro děti neexistoval a také jsme přežili.

5 3
možnosti
Foto

To záleží, ve kterých letech jste byl mladý. Já vyrůstala v osmdesátých a dobře si pamatuju, že jako malé mi na vysokou horečku míchali sirup v lékárně. Byl sladkej a hnusnej.

0 0
možnosti
JK

J30a10n 19K41a21r15a83s71e58k

24. 12. 2022 22:06

ted presne nevim, co by se melo delat.

Zrusit kapitalismus, lidstvo, lekare?

2 0
možnosti
MH

Bezhlavé regulace všeho.

0 0
možnosti
TB

Né, že byste neměl pravdu, bude asi hůř. Zvlášť když u nás vede resort zdravotnictví Válek......jen by mě zajímalo, od kdy může Trulicity předepisovat praktik nebo chirurg???

2 0
možnosti
MH

V Německu mají praktici mnohem rozumnější nastavený systém pravidel a pravomocí než v ČR.

0 0
možnosti

Hura. Autor konecne prestal fyziky poucovat o vlastnostech cernych der, prestal materialovym inzenyrum diktovat slozeni slitin a zacal psat o sve profesi.

Ano, lekari jsou nedostatkovy uz tak deset let, mozna dele. Proc se nezvysi mnozstvi studentu na fakultach, na to se me neptejte. Ale je zajimave, ze timto problemem trpi hodne zemi. Takze za tupce neni jen nase vlada

3 0
možnosti
MT

Třeba u zubařů navýšení počtu studujících zavrhla přímo lékařská komora.Takže tam hledejme žábu na prameni.

2 0
možnosti
JR

J69a69n 61R50á64ž

24. 12. 2022 18:59

RVHP transformovat nešla, Evropská unie transformovat nejde. Tak jak z toho?

7 0
možnosti
JK

Vy na něco přijdete.

2 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik