Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nesmysl. Opravdu světu nerozumíte. Jinak stůl z masivu si koupit můžete. Klidně i ze zkamenělého dřeva. Jen to má svou cenu. Je v tom práce i cena dřeva. Protože to dřevo na stůl musí vyschnout. Pokud ho chcete opravdu z masivu, tak to bude muset vyschnout velký zdravý strom.

Jinak práce, těch nejchudších je zdaněná zápornou daní. U OSVČ je bez daně do nějakých 800 000 za rok.

0 0
možnosti

Jestli byste neměl psát o něčem, čemu rozumíte. Dřevo to očividně není a o OSVČ toho také moc nevíte. Víte třeba, že řemeslník-živnostník nezaplatí z ročního příjmu 800 000,-Kč ani korunu na dani z příjmu?

1 4
možnosti
Foto

Každý řemeslník, i kdyby měl minimální zisk, musí platit zálohy na sociální a zdravotní pojištění cca 5,5 tis., tj. skoro 66 tis./rok. Bez ohledu na to, zda má část měsíce "dovolenou" nebo je nemocný (navíc mu nemocenskou nikdo neplatí). Je třeba si uvědomit, že povinné pojištění je také daň státu.

3 1
možnosti

Vážený pane. Když ono je to trochu jinak. Ono v tom Německu to dělají lidi z východu potažmo od nás. No a Němci při jejich růstu a vývoji do nich nestrčili ani korunu. Tudíž si můžou dovolit platit menší daně. A je k tomu třeba dodat, že se zde promítá ještě to, že mi tam pošleme lacino suroviny, dáme tam z hlediska státu zadarmo pracovní sílu, ta to tam zpracuje a výrobky nám sem draho pošlou. A ty lidi co tady zůstanou, tak ti musí vyššíma daněma zaplatit ty sekerky u nás těch, kteří tam Němcům lezou do zadků. Jestli nevíte, jak se tomuto říká, tak je to demokracie. Nejhůř se na tom podepisuje skutečně to, že pracovní trh je jediný trh, kde se za zboží neplatí.

1 0
možnosti
Foto

Já vlastně nevím, proč se cena dřeva meziročně ztrojnásobila. Jakéhokoliv dřeva. Myslím, že stromy pokácené v ČR se vyváží a kauzy Lesů ČR se pomalu vrývají do povědomí. Nakupujeme zpracované dřevo s obrovskou přirážkou zpět? Je těžké pro pily v ČR získat dřevo, které je převážně určené na vývoz?

Stejně tak mi jako prostému človíčkovi není jasné, proč platíme obrovské ceny za třeba elektrickou energii, když jsme jako ČR nejen soběstační, ale dokonce energii vyvážíme a výrobní náklady na 1kWh se pohybují v řádech haléřů..

Asi je takových případů povícero...

Selský rozum nestačí.:-)

6 1
možnosti

1kWh za haliře? Fakt a jak to funguje?

0 0
možnosti
Foto

Můj soused a kamarád je truhlář.

Jeho doménou jsou rekonstrukce starých objektů, kam dělá dveře, okna, nábytek.

Dřevo, které nakupuje, je většinou ze zahraničí, protože tuzemská produkce obvykle nestačí kvalitou.

Z toho se pochopitelně odvíjí ceny jeho výrobků, které pro běžného spotřebitele jsou astronomické.

2 0
možnosti

Není to poprvé, co jste úplně mimo. Možná byste se měl smířit s tím, že jsou na světě věci, kterým při všech těch vašich vysokých školách, opravdu nerozumíte. Za prvé: cena kvalitního dřeva je dnes taková, že kvalitní kulatina se opravdu na polínka neřeže a neštípe. Netvrdím, že se to někdy a někde vyjímečně nemůže stát, ale odhadl bych to tak v jednotkách procent. Za druhé: cena výrobků z masivu je dána hlavně vysokou cenou vstupního materiálu, tj. kvalitního, vysušeného dřeva. No a pokud se nejedná o nějakou atypickou, zakázkovou výrobu, je dnes podíl ruční práce oproti té strojní minimalizován. Za třetí: představa, že by byli od daňové povinnosti osvobozeni zaměstnanci či OSVČ s měsíčním výdělkem nad 300 tis. měsíčně je pro mne víc než úsměvná. ;-D To je u nás mzda tak pro našich "horních deset tisíc". Za čtvrté: Daň z příjmu není tou rozhodující složkou která u nás mnohdy zvyšuje pro podnikatele "cenu práce" zaměstnance nad únosnou mez. Za páté: IKEA nevyrábí drtivou většinu svých výrobků ve Švédsku, takže odtud k nám toho nábytku putuje opravdu minimum.

Většinu vašich blogů jsem si přečetl a musím říct, že s něčím tak arogantním, povýšeneckým a sebestředným jsem se tu hned tak nesetkal. A nic na tom nemění ani to, že jinak můžete být kvalitní doktor a jste nepochybně vzdělaný a, v určitých mezích, i inteligentní a vzdělaný člověk. Jsou i věci, na kterých se s vámi shodnu a není jich málo.

3 4
možnosti

Samozřejmě mělo být "...do 300 tis měsíčně ..."

0 0
možnosti

Dříví pro truhlařinu se vybírá a musí projít schnutím. I to je drahé.

Není to tak, že místo naštípání a poté do kamen by jednoduše šlo dát na nábytek. Ani ze stavebního dříví truhlařina nejde dělat.

Kvalitní dříví navíc roste pomalu, takže už z lesa bude dražší. Kvalitní nábytek jako poměrně luxusní jen podle eshopu kupovat nebudete.

Máte to ale pěkně napsané. Třeba to někoho inspiruje.

3 0
možnosti

J86a81n 13R47á65ž

5. 7. 2022 12:07

Dávám karmu.

Vloni jsem chtěl koupit celou ložnici ( dvojpostel, šatní skříň, komoda na prádlo, dva noční stolky a polička na knihy) z dubového masivu. Od českého výrobce jsem žádnou dobrou nabídku nedostal, ale z Polska mi přišly tři a za celkem slušnou cenu. Nábytek, který mi dodavatel přivezl a "uvedl na místě do provozu" měl i vynikající kvalitu zpracování.

PS. Poznámka k větě "OSVČ nebo zaměstnanec do příjmu 200 000 korun ročně nemusel platit žádnou daň"

Reálně nikdo s příjmem do 200.000 korun za rok žádnou daň z příjmu neplatí, a to ani v případě, když nemá započítanou žádnou odpočitatelnou položku z daňového základu. Sleva na dani byla pro rok 2022 stanovena na 30 840Kč

0 1
možnosti
Foto

Dal jsem karmu za excelentní formu, i když s obsahem ne vždy souhlasím.R^

3 0
možnosti
Foto

Dlouho jsem přemýšlel, co dneska při čtení cítím... vystihl jste to přesně...

2 0
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,38
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik