Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

Názor? Fajn, každý máme nějaký. Ale na pana doktora mi ten jeho přece jen přijde silně arogantní a bezcitný. Co asi by měl udělat ten nekonečný houf důchodců, postižených, další nekonečný houf lidiček, kteří nemají ekonomické a podnikatelské buňky na zacházení s různými měnami a informacemi o nich. To je panu doktorovi srdečně fuk, on se s tím vyrovnal a kdo ne, je totéž co válka v jedné hezké písničce. Nechtěl bych být jeho pacientem.

1 0
možnosti
ZZ

No já nevím - za Andreje byla situace celkem konsolidovaná. Děsivá inflace nastoupila až za vlády stávající Národní fronty ! Toho si pan doktor asi nevšiml.

;-)

0 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
ZZ

Nedívejme se na horních 10 tisíc, ale na běžné daňové poplatníky, kterých se tato inflace dotýká a bude nejvíc dotýkat.

Běžný občan nemůže dál meloun do akcií a protiinflačních dluhopisů. Ten je rád, když si pořídí hypotéku - kde mu letos spolehlivě končí i fixace energií a možná i úrokové sazby.

Takže nejpozději koncem tohoto roku se běžného občana dotknou všechny tyto nepříjemné inflační dopady.

;-(

0 0
možnosti
PN

P64e10t44r 38N85e89d11v41ě63d

16. 5. 2022 12:27

Jste dobře namachrovaný....asi volič slepence.. kdo jiný by taky měl dluhy a musel přemýšlet co s dluhy udělá...

1 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
DS

Babišova vláda její experti zabili 40 000 lidí. Což se jednoduše zjistí srovnáním se skandinávskými zeměmi.

Ještě jednou shrnuji co si myslím a co je v souladu se současným názorem jak datového vědce Petra Ludwiga tak mediálního profesora Jana Konvalinky.

V lockdownu na jaře 2020 byla MHD bezpečnější než taxíky, v lockdownu na podzim 2020 byla narvaná na stojáka. A vláda to ještě zahušťovala, na přelomu února a března 2021 bylo zakázáno i jen opustit katastr obce !!!

V tom se ty dva lockdowny kvalitativně lišily, na jaře 2020 se populace měst naředila, a proto jsme neměli prakticky žádná nadúmrtí - jako Finsko nebo Norsko. Populace se lineárně pomalu promořovala, v souladu se standardním agentovým diskrétním) modelem šíření viru. Promořování pokračovalo i v létě, jak dnes víme, protože víme, že chybovost testů není 5% ale 0,6%. V létě 2020 ale byla potřeba kvalitních testů zesměšňována.

Na podzim 2020 byli lidé ve městě zavření, na venkov se nesmělo, a navíc probíhalo aktivní nakažování. Na testy byly fronty, v nichž se potkávali nakažení se zdravými a zvaní na testy mělo zpoždění 4-8 dní během nichž příznakoví chodili do práce. Populace se nakažovala rychlostí srovnatelnou s velkými čínskými městy. A probíhaly oscilace, opět v souladu s agentovým modelem šíření viru pro rychle míchanou částečně promořenou populaci. Oscilace se zastavily na přelomu února a března 2021 což ukazuje, že kromě krátkodobé imunizace existuje ještě dlouhodobější imunita, která se objeví až po opakované infekci. Pro naivy argumentující sezónností infekce uvádím, že mrzlo jen praštělo, jaro přišlo až v dubnu a v jiných státech měly oscilace úplně jiný průběh.

Na podzim 2021 už by ani zahušťování populace nejspíš nezafungovalo, naštěstí tu byla možnost posílat očkované na sílu do práce a zachytit tak vlnu lidí u nichž už dlouhodobá imunita slábla. Plus ty, kteří mezitím těžce onemocněli, zestárli nebo se u nich projevila zanedbaná péče.

0 1
možnosti
ZZ

Lékařské špičky ČR i EU tvrdily, že postup, který byl zvolen, je jediný možný a správný. Podle vás tedy EMA neměla pravdu a věšela nám bulíky na nos !

8-o

0 0
možnosti
JK

Obchody dnes dokáží přijímat různé měny a není to nezákonné. Takže jediné co se musí zrušit je povinnost vyplácet mzdu v Kč. Taková prkotina na které visí celá ČNB a korunový bankovní systém.

Češi podle průzkumů většinově věří koruně, tak by bylo zajímavé sledovat co by požadovali od zaměstnavatele na výplatu. Podle průzkumu by měla být silnou stabilní měnou, když jí lidé věří. Nevím proč mám ten divný pocit, že opak by byl pravda, korunu by nikdo nechtěl a papírky a logem Kč by neměli ani cenu svého papírů. Odpovězte si upřímně sám sobě v čem chcete výplatu a proč, pak si odpovězte zda nyní věříte koruně a proč.

No ano, až takhle je silná propaganda, navenek hlásáme to, co bychom ve skutečnosti nepodpořili. Je to směšné, ale ti co mají doma duchny nacpaný papírkama doplácí těm co včas nasekali dluhy zafixovali si úrokovou sazbu. Ruku na srdce šetřílkové, nevěřícně počítáte ztráty, věříte bláznivě v návrat hodnoty, nebo utrácíte co to dá i nesmyslně. Zatím to vypadá na tu poslední variantu ceny na trhu se snaží srovnat s množstvím natištěných peněz které se lidi snaží dostat do oběhu. Evidentně se za Babiše natisklo Kč víc než v Eurozóně EUR, pohled na inflaci Andyho usvědčuje jasně.

1 0
možnosti
TB

Tak jsou státy s EUREM, které mají i vyšší inflaci než my s korunou, takže v tom to nebude ;-)

2 0
možnosti
Foto

J76a11n 70Š26i79k

16. 5. 2022 8:18

No, dobře, fajn, proti smyslu článku asi nelze nic namítat. Jen mi přijde, že dobu Covidovou vystřídala doba Inflační a jsou zde mraky podobných rysů. Za Covidu se k virům zasvěceně vyjadřovali politici, novináři, zubaři, kardiologové, lidoví léčitelé a laborantky, jen ti virologové ne. Teď se budou k inflaci a krokům ČNB vyjadřovat odborně a důležitě, jak činíte vy, i lékaři místo ekonomů? Jedno staré české přísloví říká: Ševče, drž se svého kopyta. Problém pane doktore je, že jedním ze zásadních důvodů proč jsme tam, kde jsme, je právě skutečnost, že je tady plno ševců, kteří se svého kopyta nedrží. Hezký den

1 1
možnosti
Foto

Ekonomové? A kdo jiný by měl umět proti inflaci něco udělat? Podle toho, co tu čtu od ekonomů, (pí Šichtařová a spol.), obávám se, že tito odborníci z VŠE (dle Klausových metod) mají na vzniku inflace zásadní podíl.

Moje poučka říká, že každá koruna, která nemá za sebou adekvátní hmotný nebo ideový produkt, je inflační. Jako příklad - přemrsknuté marže, řetězce překupníků, a přirozeně řada lidí, jejichž přínos pro ekonomiku je spíš záporný. :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,38
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik