Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pracujte, plaťte a nevěřte na utopie

Dnes bych, přátelé, s vámi rád zavzpomínal na rok 2022. Podobná skupina lidí, které mne dnes nazývá utopistou, mne tenkrát nazývala arogantním hlupákem, který se vyjadřuje k věcem, kterým nerozumí.

Které nestudoval. Na kterou nemá odbornost a o kterých se veřejně nemá vyjadřovat.

V červenci roku 2022 jsem napsal úplně zbytečný blog o tom, že jsem arogantní. Blog byl zcela nezajímavý a jenom měl posluchačům nějak vyplnit smysly. Poselstvím toho blogu byla krátká věta na konci. Díky systému ukládání blogů do archivu jsem časovým zámkem „zamknul“ informaci, že jsem v danou chvíli investoval ve větším množství do kryptoměny Cardano.  K dnešnímu dni mám výnos 76 % za dva roky, což je cca 38 % ročně. Takže jsem solidně porazil inflaci v České republice, což mi krom výnosu samotného činí další potěšení ze zadostiučinění.

A teď mi dovolte, vy všichni, kteří ze mne děláte utopistu, abych vám popsal další utopii.

Tak byla nebyla jedna česká koruna. Říká se ji inflační, ničím nekrytá fiat měna. A protože tihleti Češi jsou sveřepí kolektivisté, rozhodli se, že svěří tuto měnu do rukou lidem nevolených bankéřů centrální banky. A ta centrální banka tiskla dvacet let onu českou korunu jako šílená a ty levicové vlády volené levicovými voliči zadlužovali zběsile naši zemi.  A tímto jsme si vypěstovali inflaci, tak nějak jako když jsme si chovali doma akvarijní rybičky. Pěkně krmit, ať jsou hezky macaté. A vy teď máte peníze na účtech, v polštářích, v dřevníku, výplaty a úspory po babičce a každou vteřinou se z toho odpařují haléře, asi jako když zahříváte čistý líh na 80 stupňů Celsia. A ty haléře se postupně vznesou do vzduchu, a vy pomalu a jistě chudnete.

Každý den jste chudší, každý den si za svoji výplatu koupíte méně, musíte pracovat více, abyste si koupili stejně. A do toho vám ještě vaši levicoví politici zvednou daně, takže musíte pracovat ještě více, a nakonec si stejně koupíte ještě méně.

A co se stane s těmi halíři, co se vznesly do vzduchu? Inu… ne všechny vody klesají, jsou i hladiny, které stoupají. Ty halíře chvíli poletují vzduchem, dělají piruety a hrají si a pak postupně sklesávají na můj Cardano účet. Teda nejen na můj, abyste si nemysleli, ještě na účet Ing. Markéty Šichtařové a na účty pár podnikatelů, kteří nás po napsání mého blogu v roce 2022 požádali o zprocesování investice do Cardana. Děkuji vám, vy milovníci inflačních měn, za tak masivní podporu.

Slibuji, že takto vámi vydřené a námi lehce sklizené zdroje použijeme k bohulibým účelům - třeba k výstavbě kliniky ve Varnsdorfu. A pokud by nám náhodou zbylo na nějakou luxusnější dovolenou, považujte za samozřejmé, že se s vámi všemi, kteří svým zchudnutím přispěli na náš blahobyt, rádi podělíme o fotografie a pošleme vám zdravici. Je nám líto, že vy letos na dovolenou mít nebudete, protože sotva utáhnete nájem a energie, nicméně považujte za samozřejmé, že ji budete alespoň virtuálně trávit s námi, protože budete navěky v našich srdcích.

Takže, děcka, PS: Pracujte, plaťte a hlavně – nevěřte na utopie! To, co tady máte, je super a především, nezapomeňte, že máte nejlepší zdravotnictví na světě. Co by za to děti v Africe daly.

Kdyby někoho zajímala legální technika, jak vystoupit z kryptoměny mimo EU tak, abyste nemuseli našim kolektivistickým vládám platit daň z výnosu z kryptoměn, rád vám to prozradím v některém příštím blogu.

Dále chci zamknout časovým zámkem do dnešního blogu další informaci. Na trhu s komoditami dochází v dnešní době k úžasnému fenoménu. Spotová cena zemního plynu na komoditní burze je na historických desetiletých minimech, a i když cena ropy pomalu stoupá, cena zemního plynu neustále klesá. Některé zlé jazyky tvrdí, že se jedná o nějakou manipulaci s komoditním trhem a že stav je neudržitelný. Kdo dnes nastoupí do longu za kupní cenu 1,58 USD/MMBtu, může mi za rok až dva opět líbat ruce. Kdo má koule, může to napákovat. Ostatní můžete zase kritizovat, jak jsem hloupý, arogantní, jak věcem nerozumím a jak píšu o utopiích.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Martin Vavruša | pátek 16.2.2024 9:04 | karma článku: 23,84 | přečteno: 1592x
  • Další články autora

Martin Vavruša

Jsme vadné kusy

A zase po roce přijel do Liberce cirkus. Tedy Night of Warriors. Zašlá sláva minulosti, kdy celý event naplnil libereckou Arénu, tentokrát dávala jen slabou ozvěnu v místním kulturáku, stala se z toho taková klubovka.

1.4.2024 v 17:42 | Karma: 22,77 | Přečteno: 1020x | Diskuse| Společnost

Martin Vavruša

Kapitalismus prý drancuje zdroje

Jednoduché: Znáte uroboros? To je had, co požírá svůj vlastní ocas. Princip paradoxu. Tak jako kolektivní vlastnictví. To mělo za cíl spravedlivou distribuci omezených zdrojů, a nakonec vždy končilo plýtváním a bankrotem.

16.3.2024 v 17:07 | Karma: 38,27 | Přečteno: 3075x | Diskuse| Společnost

Martin Vavruša

Příjmové nůžky se dál rozevírají

Oblíbený argument všech socíků vždy fungoval. Pár lidí na světě vlastní většinu bohatství. Jsem mezi nimi? Ach ne! Proboha! Tak to je hnus!

5.3.2024 v 18:19 | Karma: 25,66 | Přečteno: 1128x | Diskuse| Společnost

Martin Vavruša

Překovejte meče na pluhy

Tak děcka, nedělejte prosím válku, dělejte mír – a zemědělství. Když RVHP zkolabovalo, ukončil se jeden z největších socioekonomických pokusů 20. století.

1.3.2024 v 18:33 | Karma: 35,99 | Přečteno: 2327x | Diskuse| Společnost

Martin Vavruša

Naše nejlepší zdravotnictví na světě nefunguje

Zdravotnictví je v krizi. Oprava: České socialistické centrálně plánované a od dob komunismu nereformované zdravotnictví je v krizi.

23.2.2024 v 9:08 | Karma: 37,17 | Přečteno: 4041x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  12:08

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Většina práv jako u manželů a přiosvojení dětí. Pavel podepsal zákon o svazcích LGBT+

29. dubna 2024  12:07

Stejnopohlavní páry budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v...

Do zahradního jezírka u Berouna spadlo batole, vrtulník ho převezl do Prahy

29. dubna 2024

V Hlásné Třebani na Berounsku spadlo v neděli rok a půl staré dítě do jezírka u rodinného domu. Na...

Kvůli letním teplotám a silnému větru hrozí požáry. Ochladí se koncem týdne

29. dubna 2024  6:33,  aktualizováno  11:35

Přímý přenos V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 59
  • Celková karma 31,39
  • Průměrná čtenost 6280x
Martin Vavruša, chirurg, všeobecný praktický lékař a urgentista. Ředitel privátní kliniky Xyrix. Léčím své klienty-pacienty v Sudetech na obou stranách hranice. V mé DNA je zakódována úcta ke svobodě a svobodnému názoru každého člověka; svoboda je pro mě nejvyšší hodnotou.

Seznam rubrik